keresés

2015. november 30., hétfő

Hogyan kommunikál az IS biztonságosan?

Forrás: BBC
Forrás: BBC
A párizsi tragédia óta világos, hogy az Iszlám Állam rendkívül jól használja a modern kommunikáció eszközöket: terjesztik a propagandájukat, titkosított csevegőalkalmazásokat használnak, és nagyon tájékozottak a netes kommunikáció terén. A kérdés az, hogyan lehetne megakadályozni, hogy az IS továbbra is szervezkedjen online.

Kína és a média


Mi a kaja? Uber!

Dübörög a sharing economy, egyre több és több dolgot tudunk megosztani másokkal. Talán a két legismertebb a fuvarozós Uber és aszálláskiadó Airbnb, de van egy ezeknél sokkal mindennapibb igény is, amit ki lehet elégíteni a közösségi gazdaság segítségével: az evés.  Több platformon és országban is tudunk már vadidegeneknél falatozni egy kis házikosztot, vagy megízlelni a helyi konyha jellegzetességeit, mondjuk Madridban. Annak ellenére, hogy ez a fajta vendéglátás legális, a világ még mindig nem készült fel arra, hogy csak úgy elfogadja a startupok és sharing economy térnyerését.

Az Oculus kistestvére - Samsung Gear VR


A Samsung tavaly jelentette be az új projektjét, ami a virtuális valóság kapuit hívatott megnyitni mindenki előtt. Amerikában már kapható a készülék és most már Európába is megérkezett.

2015. november 29., vasárnap

Okosan is lehet büntetni a kalózkodást

Csehországban a szokványostól eltérő büntetéssel sújtottak egy férfit, Jacub-ot, aki kalózkodással több tízmillió forintos kárt okozott. Olyan vállalatok pénztárcáját rövidítette meg, mint például az HBO Europe, a Twentieth Century Fox, a Sony Music, vagy a Microsoft. Csak az utóbbinak hozzávetőlegesen 65 millió forintos kiesést okozott, amely hiánya ugyan nem rengeti meg a Microsoft működését, de számottevő összegnek tekinthető. Mivel a férfi nem tudta volna kifizetni a kártérítést, ezért peren kívül találtak módot a megegyezésre, nem is akárhogyan...

Elárul az arckifejezésünk?

Új érzelemfelismerő alkalmazással állt elő a Microsoft. A Project Oxford oldalán bárki kipróbálhatja az alkalmazás demo változatát. Csupán egy képet kell feltöltenünk és a program megpróbálja kitalálni, hogy milyen érzelmeket lát tükröződni az illető (vagy illetők) arcán. Ez természetesen megmozgatta a mémgyártók fantáziáját is.

Az egészség e-ügye

Az állami elektronikus egészségügyi rendszer már nem csak egy elképzelt jövőkép. Egy digitális adatbázis létrehozása és üzemeltetése az egészségügy területén is rendkívül fontossá vált. Magyarországon a tervek szerint 2017-től minden egészségügyi adminisztráció
elektronikusan fog működni. Ennek megvalósításáért az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a felelős, a kiépített rendszer lelke az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) nevű adatbázis lesz. Az EESZT az egészségügy összes szereplőjének – a lakosság, az egészségügyi intézmények és dolgozóik – adatait tartalmazni fogja. A rendszerben való eligazodást egy ingyenes mobiltelefonos alkalmazás is segíti. Az EESZT használatához a felhasználók csak azután kaphatnak jogosultságot, ha előzőleg megtörtént az ügyfélkapus azonosításuk.

2015. november 28., szombat

Internet=Facebook?

A technikai változásokat figyelemmel követők is csak kapkodják a fejüket, amikor a Facebook egyre újabb és újabb fejlesztéseiről van szó. A társadalomkutatók pedig végképp nem tudják megjósolni, milyen hatása lesz a Facebook egyre növekvő befolyása az emberiségre. Mi a legújabb appok ismertetésére szorítkozunk.

Egy kép többet mond minden szónál?

Új értelmet nyert ez a kifejezés

Az Oxford szótár szerkesztői minden évben kiválasztják az adott év szavát - idén sokakat meglepett, hogy a választott szó tulajdonképpen egy hangulatjel. Nem is akármelyik: a sírva nevető.


MuseuMap

A hazai múzeumi aggregáció 

 

A Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ közös múzeumi műtárgyadatbázisa jóvoltából a felhasználók böngészhetnek a csatlakozott intézmények műtárgyai között, szétnézhetnek a virtuális tájakon, tájékozódhatnak a múzeumok aktuális programjairól, és megoszthatják a saját virtuális kiállításaikat a közösségi média felületén.
A közös keresőfelületen történő megjelenés mellett a csatlakozó múzeumok számára adott a lehetőség, hogy a műtárgyak leírásai és képei az aggregációs adatbázison keresztül felkerüljenek az EUROPEANA adatbázisába is.

R.I.P. Facebook?

Ezen a héten a Facebook-al fogunk foglalkozni, egész pontosan azzal, hogy bizony új vetélytársa akadt. Bár próbálkozások eddig is voltak arra, hogy valaki átvegye a hatalmat mint közösségi oldal, hát valljuk be kevesebb sikerrel mint azt elsőre gondolták volna de most itt a következő versenyző, aki egy kicsit eltérő formában szeretné lenyűgözni a nagyérdeműt. Na, de lássuk miről is van szó.

2015. november 27., péntek

Internet, az új családtag?

Ma már egy háztartás szerves része az internet. Nehezen elképzelhető, hogy egy családban ne lenne legalább egyvalakinek saját számítógépe, amin a világháló is elérhető pár kattintással. Lassan inkább már ott tartunk, hogy minden családtagnak külön hozzáférése van a webhez. De hasznos- e mindez a családra nézve? Nem szorulnak-e háttérbe a közös programok?

2015. november 26., csütörtök

Bíztató előrejelzések - Surface Pro 4

November végére nyilvánvalóvá vált, hogy a Microsoft idei próbálkozásai nem maradnak jó eredmény nélkül! Említésre méltó, hogy ez az előretörés amit a Microsoft produkál nem egy fronton történik (Bár ez elvárható egy ekkora cégtől)! Ezúttal a Táblagépek  helyzetére kell egy pillantást vetni. Egyes elemzések szerint, pár év múlva a Windowsos táblagépek  kétszer nagyobb darabot fognak kiharapni a piacból, mint most !


Az Amazon furcsa lépése: könyvesboltot nyitott

Miután sok könyvesboltnak az Amazon webshopja miatt kellett bezárnia kapuit, pofátlan módon létrehozott egy fizikai könyvesboltot Amazon Books néven. Ezzel a lépésével sokak nemtetszését sikerült elnyernie, ráadásul ezen a néven még a 70-es években futott egy másik könyvesbolt is. A cinikus megjegyzések és a trollok haragja mellett vannak objektívebb elemzések is, melyekből sokmindenre rá lehet jönni, mi lehetett az Amazon elképzelése mögött.

Itt az új szerzői jogi tervezet

Néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra került az Európai Unió azon tervezete, amely a kalózkodás visszaszorítása érdekében léphez majd életbe. A tervek szerint az Unió polgárai akkor is elérhetik majd az online tartalmaikat, amikor éppen másik Uniós országban tartózkodnak. Ezzel a tervezettel egyértelműen a szerzői jogokat szeretnék védeni, mégpedig úgy, hogy a nemzetközi közvetítő cégek dolgát nehezítenék meg, amelyek különböző országokban tesznek elérhetővé bizonyos szolgáltatásokat.

2015. november 23., hétfő

Kansas City Public Library ( Kansas Városi Közkönyvtár)

Ez nem egy fából készült kicsi makett, hanem egy valódi könyvtár bejárata. Alábbi bejegyzésemben szeretném bemutatni Kansas közkönyvtárát, mely könnyen megkülönböztethető a többi bibliotékától, mivel elég kirívó és látványos épülettel rendelkezik. Nem minden könyvtár "mondhatja" el magáról hogy óriási, klasszikus könyveket ábrázoló fala lenne. 

A kínai cenzorok

Eddig is köztudott tény volt, hogy Kína és a Google nem jönnek ki jól egymással, azonban 
a Google felveszi a harcot és most már figyelmeztet, ha beleütköznénk a "Goldenshildbe" 
azaz az "aranypajzsba". De mégis, hogyan fejlődik még tovább a kínai cenzúra?

2015 ősz - magyar web

2015-03-31 / 2015-11-23 - hazai vonatkozások - hírszemle

2015. november 22., vasárnap

Okos háztartás V. rész: Smart home, a valódi intelligens házak



Egy száz százalékban okos otthon kialakításához, automatizálásához nem elég, ha veszünk pár wifis kiegészítőt és van egy jó applikációnk. Egy intelligens házat már az építés előtt úgy kell tervezni, hogy alkalmas legyen az automatizálásra és a lehetőségek tárházára. 

 

Zenészek a streaming ellen és mellett


A zeneipar és a streaming média kapcsolatára az elmúlt időszak hírei alapján azt lehet mondani, hogy nem túl kiegyensúlyozott. Számos példát láthattunk arra, hogy a kiadók és a zenészek fellázadtak a streaming szolgáltatók ellen. A leghíresebb példa erre Taylor Swift esete volt, aki letiltotta a Spotify-ról új albumát, az 1989-et, mert a szolgáltató alig fizetett utána szerzői jogdíjat. Swiften kívül Beyoncé sem engedte, hogy albumát a Spotify-on is el lehessen érni. 


A netsemlegesség és a startupok viszonya az EU-ban

Az Európai Unió október 27-én elfogadta az új törvényhatározatot az internet semlegességével kapcsolatban. Ennek tartalma már pusztán erkölcsi szempontból is támadható, de a feltörekvő startupokra különösen rossz hatással lehet. Ezt most a Deutsche Telekom nyilatkozata igazolni is látszik.

2015. november 21., szombat

A Facebook és a diszkréció:

Nem kell letiltanod az exed, ha nem akarod látni a posztjait


Egy jó cég sosem hagyja abba a fejlesztést. Tudja ezt a Facebook is, amely a nagy port kavart like-ot kiváltó gombok bevezetése után ismét új funkcióval jelentkezik: segít eltüntetni exünket az adatatlapunkról.

2015. november 20., péntek

2015. november 19., csütörtök

A terrorizmus adatvédelmi visszhangja

A közelmúltban felerősödött terrorhelyzet érdekes kérdést váltott ki a kibertérben. Az egyik oldal szerint fokozottan ügyelni kell most az adatvédelemre, mert egyre képzettebb bűnözőkkel állunk szemben, akik bárhová beférkőznek. A másik oldal álláspontja szerint épp a titkosítások kedveznek a terrortámadásoknak. 

2015. november 18., szerda

Okos háztartás IV. rész: Okoskamera

 
Manapság már nem csak üzletekben vagy középületekben vannak kamerák, hanem egyre több lakásban, házban is. Minden ember félti a tulajdonát, és szeretné minél nagyobb biztonságban tudni. Ezért éppen okoskamera ne lenne? Természetesen van. 
 

2015 ősz - Google

2015-04 / 2015-11-18 - hírszemle - Google

Magyar madárfajok az interneten

A magyarországi madárfajok online adatbázisa


Októberben elindult a magyar madárfajokat nyilvántartó adatbázis. A Magyar Madártani Egyesület jóvoltából elkészült felület a megindulás pillanatában 397 fajt tartott számon. A hiányzó fajokat folyamatosan pótolják, illetve a meglévőeket tovább bővítik. A madarakat bemutató oldalakon főként képadatbázisokat, védelmi lehetőségeket, és a fajok élőhelyeit lehet megtalálni.
Az okostelefonos elérés még kidolgozás alatt áll.

2015. november 17., kedd

Az Anonymous hackercsoport az Iszlám Állam ellen


A péntek éjjeli párizsi terrortámadás-sorozatra reagál az Anonymous hackercsoport. Már korábban is ígéretet tettek arra (a Charlie Hebdo mészárlás után), hogy felveszik a harcot az Iszlám Állam ellen, de úgy tűnik most lendülnek igazán támadásba. A Charlie Hebdo-hadművelet videója itt tekinthető meg.

Alvásfigyelő

SleepSense

A Samsung legújabb okos-otthon kiegészítője


Rengeteg alvásfigyelő van már piacon, viszont a berlini IFA kiálltáson a Samsung bemutatta legújabb termékét. Ez abban különbözik a többitől,hogy nem kell érintkeznie velünk alvás közben. Az eszközt egyszerűen behelyezzük a matrac és a párnánk közé,és méri alvás közben az életfunkcióinkat. Kapcsolatban áll a többi készülékkel, és reggel máris láthatjuk a mért adatokat okostelefonunkon.


Youtube Red

Régóta hallani "rémhíreket" a fizetős Youtube-ról, és az Apple Music megjelenésével számítani lehetett a lépésre. A zeneipar és az internet kapcsolatában létrejövő változásokra most a Google is reagált: a streaming médiában eddig is nagy szerepet játszó Youtube bejelentette az USA-ban október 28-án induló legújabb szolgáltatását, a Youtube Red-et.

Dokumentumfilm készült az egyik legrégebbi mémről

az ikonikussá vált póz

2000 júliusában, a német Fuckparade nevű undeground techno fesztiválon kitűnt a tömegből egy izmos, félmeztelen alak. Matthias Fritsch művész meg is örökítette a táncoló figurát térdkamerájával, majd 2006-ban felkerült a Youtube-ra, viszont csak 2007-ben kapta fel az internet népe. Fritsch 2013-ban elkezdett gyűjteni egy dokumentumfilm forgatására, mely nemrég jelent meg, bár nem egészen olyan formában, ahogy várnánk. A film érdekes kérdéseket vet fel az internet, a mémek és a jog tekintetében. Mennyire korlátozható egy mém terjesztése? Elavultak-e a személyi jogok védelméről szóló törvények a kortárs netkultúra kontextusában? Létezik-e a feledésbe merülés joga, esetleg létre kell hozni?

2015. november 16., hétfő

Anonymous vs. Iszlám Állam

Az Anonymous hackercsoport sem hagyja szó nélkül a pénteken történt párizsi terrortámadásokat: totális háborút hirdettek az Iszlám Állam ellen. Azt állítják, ez lesz az eddigi legnagyobb kibertámadásuk.

Eldőlni látszik az e-könyvek jogi megítélése

Franciaország az e-könyvek online értékesítésére kedvezményes ÁFÁ-t szabott ki, így az Európai Unió Bírósága az Európai Bizottság által kötelezettségszegési eljárást indított. Az EUB végül a Bizottságnak adott igazat és nem elfogadhatónak minősítették a franciák tettét.

Az ujjlenyomat mögött

A kéz formája, a tenyér vonalai és az ujjlenyomat is egyedi sajátosságunk, az ujjbegyek mintázatai, minden elágazás, szakadás megismételhetetlenül minket jellemeznek. Az ujjnyomat az egyik legrégebben használt személyazonosítási forma. Napjainkban már iskolai jelenlét igazolására, elektronikus személyi igazolványokhoz, vagy akár mobiltelefonok feloldásánál egyaránt használják. De mennyire biztonságos ez a hálózatiság korában?

A virtuális valóság küszöbén

Az Oculus Rift egy forradalmian új eszköz, amelynek segítségével végre igazán megtapasztalhatjuk a virtuális valóságot.

2015 ősz - Search

Hírszemle - 2014-11-12 / 2015-11-16 - Search

A csoda sötét oldala - Windows 10

Többnyire elégedettség övezte a Windows 10-et. Sok felhasználó frissített már az új rendszerre, kihasználták a Microsoft által nyújtott nagyszerű lehetőséget. Ezáltal a statisztikák is javultak a szoftverrel kapcsolatban, ami kedvezett a cégnek.   Viszont, ahogy szépen lassan halad előre a rendszer kiderülnek a kellemetlen dolgok is, amikre nem feltétlen néznek jó szemmel a felhasználók. A következő rossz élmény ezzel kapcsolatban pedig az, hogy nem sokat tudunk ez ellen tenni szabályos módon.


A Facebook ultimátumot kapott

Az EU kiborult, és nem tűri tovább az amerikai Nagy Testvér mérhetetlen adathalászatát. Addig fajult az  adatvédelem sértése, hogy az Európai Bíróság állást foglalt: megvédi az európai állampolgárok jogait. A belgák utolsó figyelmeztetésüket küldték Zuckerbergéknek. Komoly veszélyben a közösségi oldal. 

2015 ősz - Image

Hírszemle - Képek az interneten - 2014 ősz/2015 ősz

2015. november 15., vasárnap

A zenestreaming és a közösségi oldalak

A zenestreaming a közösségi oldalakon is megvetette a lábát: e héttől a Facebook-on is lehet már streamingelt zenét megosztani és hallgatni- erről a nagy hírről számolt be számos cikk az elmúlt hetekben.

Új tér nyílt a tanulásra

Nem újdonság, hogy egyre többen és egyre szívesebben választják az internetet a tanulásra, mint bármi más segédeszközt. Hiszen egy karnyújtásnyira van minden keresett információ. Mindezt még jobban megkönnyíti az úgynevezett e-learning, ami egyre nagyobb tereket hódít és a népszerűséges is töretlen, sőt gyarapszik. De vajon mennyire hasznos mindez egy tanulni vágyó gyermekre nézve?

Minden linkhez engedélyt?

Az Európai Parlament szeretné engedélyhez kötni a szerzői jogokhoz kapcsolódó linkek megosztását. Ez alapjaiban változtatná meg az internetezési szokásokat, hiszen egy zeneszámot sem lehetne anélkül megosztani, hogy kikérnénk a kiadó/előadó jóváhagyását. Ez ugyanúgy vonatkozik a hírszolgáltatások linkjeinek megosztására is, amelyek egyre nagyobb szerepet töltenek be a közösségi médiában, a közeljövőben várhatóan még jobban össze is fonódik a kettő. Éppen ezért lenne problémás, ha megvalósulna az EP ezen elképzelése, bár jelen állás szerint közel sem biztos, hogy ez meg is fog történni.

2015 ősz - Amazon

Hírszemle - Amazon - 2014ősz/2015ősz

2015. november 13., péntek

Okos úttest, okos parkolás – Berliben már lehetséges



Sokan gépkocsival járnak munkába, viszik a gyermekeiket iskolába, óvodába. Ennek a megnövekedett számú járműhasználatnak köszönhetően, egyre több parkolóra van szükség. A túlzsúfoltságnak köszönhetően, nem is olyan egyszerű feladat parkolóhelyet találni. Erre nyújt megoldást a Bosch BoschConnected Parking projektje, egy valósidejű parkolóhely-térkép segítségével, amely a berlini Bosch ConnectedWorld konferencián mutatkozott be. 

Okos város lehet Budapestből is?



Az ELMŰ-ÉMÁSZ és a T-Systems Magyarország közös fejlesztésének eredményeként a 2015.november 12-én  helyezték üzembe a főváros első intelligens közvilágítási oszlopát, amely az Okos Város koncepció részét képező informatikai eszközöket és energetikai megoldásokat integrálja magába. Az oszlop a Mamut bevásárló központ közelében a Széna téren található.

2015. november 10., kedd

A bitcoin visszavág

Pár évvel ezelőtt, mikor a bitcon megjelent a piacon tulajdonképpen egyáltalán nem foglalkoztak sem vele, sem pedig a technológiával, ami mögötte áll. Pedig jó alig 1-2 évvel ezelőtt hatalmas hírértéke volt. Szinte naponta jelent meg cikk, mely tájékoztatta az olvasókat az aktuális árfolyamról és újdonságokról. Mára azonban úgy néz ki, hogy fordulni látszik a helyzet, a bitcoin - vagy ha mást nem a technológiája- a csúcsra tör.

2015. november 9., hétfő

Elkorcsosult emberi kapcsolatok



Mára az internethasználat szinte a világ összes pontján természetessé vált. Napi szinten tömik a fejünket, azt taglalva milyen hasznos, csodálatos és mindenek előtt elengedhetetlen az internet. Persze egyre népesedik az ellentábor is, de erős a gyanúm, hogy pár éven belül végleg alul maradnak, holott nem ok nélkül tartanak az internet káros hatásaitól. Elsősorban az emberi kapcsolatok sínylik meg, hiszen küszöbön az elhidegülés. 

Hardverháború 3 fronton

Ezúttal, a bejegyzésem a Google - Microsoft - Apple hármas hardver versenyére fog koncentrálni, ami az új tabletek és okostelefonok bemutatásával egy újabb szintre emelkedett mind pénzügyileg mind tudásilag. A méretek abszolút dominálni fognak, pénzünk nem igazán lesz a megvásárlásukra és persze csak az egyikőjük halmozza el Magyarországot a többitől leginkább csak külföldről lehet újdonságokat szerezni. Ámde elég a szófecsérlésből, nézzük, mit hoztak össze.

A webes zaklatás

A YouGov felmérése szerint a fiatalok majdnem egyötöde (18%) esett már internetes zaklatás áldozatául. Ezek közül a negyedük bezárta a közösségi fiókját, több mint ötödük lógott az iskolából és negyven százalékuk pedig még a szüleinek se mondta el. A felmérést 4,700 fiatallal végezték el, több országon keresztül.

A szerzői jogok okozhatják a Netflix vesztét?

Az utóbbi időszak egyik legjobban működő vállalkozása, a Netflix csalódást keltet az elemzők várakozásaihoz képest, már ami az amerikai növekedést illeti. Egyelőre még nincsen probléma az online videószolgáltatás koronázatlan királyánál, de ez egy figyelmeztető jel lehetett a vállalkozás működtetőinek. Az Egyesült Államokban sem végtelen nagyságú a piac, ráadásul más szolgáltatók is megnehezítik a dolgukat. Az elmúlt időszakban éppen ezért elindultak a globális terjeszkedés rögös útján, ahol viszont nem várt akadályok nehezítik a terjeszkedésüket.

Vajon csak egy maszkos figura trollkodása? Vagy jó reklám?

Már egy korábban felkerült videóról van szó a Youtube-on, ami  „... 01101101 01110101 01100101 01110010 01110100 01100101” címet viseli, azonban a nagyközönség még csak most kezdte felfedezni. Ez a kisfilm számtalan sok kódot és rejtvényt rejt, ugyanakkor írásos és hanganyagokat tartalmaz ami szintén valamiféle rejtély képét övezik.



Eldőlt: nem sért szerzői jogot a Google Books

2015 október közepén a New York-i fellebbviteli bíróság döntött a Google könyv-digitalizálással foglalkozó programjáról, elutasítva az ez ellen fellépő amerikai szerzők keresetét arról, hogy a Google Books megfosztja őket bevételeiktől.

Essena O'neill

Az egész internet a fiatal ausztrál lány történetétől hemzseg. A 19 éves Essena O'neill évek óta egy online birodalom felépítésén munkálkodott. Mondhatni sikerrel is járt, hiszen a közösségi hálón valóságos tini celebbé vált - Instagram oldalán és YouTube csatornáján több mint 600 000 követőre tett szert. Trendi márkák keresték fel, hogy promotálja termékeiket. Most mégis besokallt.

2015. november 8., vasárnap

Megújuló Európa

A startup szcéna megemlítésekor a legtöbben még mindig az Egyesült Államokra, és elsősorban a Szilícium-völgyre asszociálunk, de eközben az európai piac is egyre jobban feltörekszik. A TechCrunch egy friss kutatása megvizsgálta mi lehet a kontinens egyre jobb szereplésének a titka.

2015. november 7., szombat

Kommunikáció 2.0

A gyűlölködés, a műcukiságok és a szupernagyik kora


Csúfolják a gyerekét, mert nem chatel órán? A nagymamája Facebookon keresztül köszöntötte fel a születésnapján? Íme egy rövid összeállítás a közösségi média kommunikációra gyakorolt hatásairól és arról, hogy ha fárasztó napja volt és kiborította a főnöke, miért ne az interneten keresztül vezesse le. 

2015. november 2., hétfő

Laptop - Egy újabb ok a versengésre

Meglepetés és versenypartner is egyben. Így lehetne fogalmazni a Microsoft legújabb laptopjával kapcsolatban. Egy Surface termékről van szó, aminek a pontos neve Surface book. Ezzel a Surface Book-kal a cég megint a siker szagát szimatolja  a levegőben, így magabiztosan megy az összehasonlítás a az Apple MacBookjaival, hiszen ez lenne a nagy versenytárs.


Az okos fejlesztéseknek nincs határa: jönnek az okos utak világszerte

Az okos város technológiák sora egyre bővül, nemcsak az infrastruktúrát szeretnék megújítani, hanem egy biztonságosabb, modernebb energiatakarékos közlekedést biztosítani az autósoknak és a városlakóknak.

Disney : az élő színezőkönyvek hajnala

A Disney olyan, kiterjesztett valóságot használó alkalmazást készített, amellyel színezőkönyveiből életre kelnek a figurák.

2015 ősz - Startup

Hírszemle - startupok - 2015tavasz/2015ősz

2015. november 1., vasárnap

Okos háztartás III. rész: Az okosizzó és az okoskonnektor

Az okos háztartás egyik lényege, hogy a már megszokott dolgokat okosítjuk és így kapcsoljuk össze okoskütyüinkkel. A TV, és az egészségügyi eszközök után, jöjjön két teljesen hétköznapi tárgy, ami a mai világban mégis tud újat mutatni: az okosizzó és az okoskonnektor.



A streamingelt zene a legnagyobb biznisz

A legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, a streamingelt  zenéé a jövő, hiszen az idő előre haladtával egyre népszerűbb, és ezzel együtt a legnagyobb biznisszé nőtte ki magát a zeneiparban.