keresés

2017. december 12., kedd

Nemzetközi akcióban az Instagram

Azt már az Instagram egy ideje figyeli és kutatja, hogyan tudja kiszűrni a károsnak ítélt tartalmakat az oldalról. A felhasználóknak lehetőségük van jelenteni egyes fiókokat vagy posztokat, melyek sértik a közösségi oldal irányelveit. Viszont egy hatalmas szemlélet váltással az oldal talán most először nem az embert helyezi védelmének középpontjába, hanem az állatokat! Egyik újításában a közösségi platform a közösség erején kívül és a moderátorok által használ különböző szűrők mellett, kifejlesztett egy teljesen új technikát, hogy küzdjön az állatok kihasználása ellen.


Selfie-Safari az új aranybánya!?
Trend lett az egzotikus és vadonélő állatokkal való fotózkodás. Fellendült a selfie-szafari, ahol a turistákat olyan helyekre, viszik ahol kifejezetten az vadonélő állatokkal készíthetnek selfiet, illetve olyan egzotikus állatokhoz, akik a háttérben a csillogóflitteresfilter mögött valójában szenvednek. Vannak állatok melyeket befognak és csak azért tartják őket, hogy az érdeklődök pózolhassanak velük. Egy-egy jópofa állatos kép, sok száz és ezer lájkot ér a kép feltöltőjének és ezzel együtt sok pénzt is ígérhet, de az állatoknak ettől nem lesz jobb sorsuk, sőt! Pedig nem is veszélytelen egy vadállathoz közel menni. De nagy divat lett az vadállatok házi kedvencként tartása is. Mely szintén nem előnyös az állatok számára. Ezekre a visszásságokra próbálja meg felhívni a figyelmet az oldal.



Kikerülhetetlen mint egy fizetett reklám!
Az Instagram a World Wildlife Fund, a TRAFFIC és a World Animal Protection állatvédő szervezetekkel együtt közösen fejlesztettek ki egy speciális listát több hónap alatt. Habár ezt a listát nem hozták nyilvánosságra, hogy ne lehessen kijátszani a rendszert, de ezen a két példán bárki megnézheti, hogy milyen üzenetet kap aki hasonló hastagakre keres: #exoticanimalforsale #slothselfie. Ha ezekre keresünk rá az oldalon akkor a kikerülhetetlenül a következő üzenet ugrik fel:

 

Döntés elé állítja a felhasználót és ezzel felelősségtudatot ébreszt benne. Határozhatunk úgy hogy bezárjuk és tovább lépünk nézegetjük az adott kifejezésre kapott találatokat, vagy választhatjuk, hogy további olvassuk a részleteket a felhívással kapcsolatban. (29 nyelvből válogathatunk a részletesebb leírás szövegénél, sajnos a magyar nem szerepel közöttük.)

"Mi törődünk a közösségünkkel, beleértve az állatokat és a vadon élő állatokat, amelyek a platform fontos részét képzik. Úgy vélem, fontos a közösség számára, hogy most tisztában legyen vele. Megpróbáljuk megtenni a részünket, hogy oktassuk őket. " - Emily Cain az Instagram szóvivője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése