keresés

2022. május 10., kedd

AI is viccelődik, avagy memek mesterségesen

Az internet szinte minden pontján a legtöbb kommentszekcíóban 
találkozhatunk memekkel. Most már nem kell feltétlen nekünk elkészítenünk őket ugyanis ma már rengeteg online meme-generátor van a neten. Ezek működése mögött pedig nincs más, mint a mesterséges intelligencia!




Meme és AI

Biztos mindenki találkozott már ilyen-olyan vicces vélemény-kifejező ábrákkal, képekkel, vagyis a memekkel. Ezeket a rajzolt ábrákat, képeket, jeleneteket egy filmből vagy sorozatból, esetleg a hétköznapi élet egy-egy mozzanatait felhasználva alkossunk meg őket mi magunk. Vicces gondolatainkat próbáljuk meg így vizuálisan is megjeleníteni.

Az AI vagy mesterséges intelligencia egy gép, program vagy mesterségesen létrehozott tudat által megnyilvánuló intelligencia. A számítógép-tudomány jelentős ágát képviseli, amely intelligens viselkedéssel, gépi tanulással, és a gépek adaptációjával foglalkozik.

Generáljunk!

Nyilván mi magunk is sokszor kedvet kapunk egy-egy ilyen meme elkészítéséhez. Most mást sem kell tennünk csak felkeresni a Makememe.ai nevű ingyenes weboldalt.

Egy rövid regisztrációt követően, elég csak az e-mail címünket megadni, némi angoltudással felvértezve mást sem kell tennünk csak az előttünk lévő szövegdobozba beírnunk a gondolatunkat, amiből memet szeretnénk készíteni, majd a "Make meme" gombra kattintani. Pár pillanat és már kapjuk is a ötleteink alapján elkészített memeket.

Világmegváltás kulcsa?

Hangzatos ugyan, de a memek nem fogják megváltani a világot, ellenben az AI nagy segítségünkre lesz majd a jövőben. Ugyanakkor azok számára remek lehetőséget nyújtanak ezek a generátorok, akik nem olyan kreatívak meme alkotás terén vagy csak egyszerűen szórakozni szeretnének egy jót.

Források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése