keresés

2023. április 25., kedd

Új streaming platform a láthatáron: mi lehet a Disney+ és a Netflix sorsa?

Örökre búcsút vehetünk az HBO Max-tól, ugyanis a Warner Bros. Discovery bemutatta a Max névre hallgató új streaming szolgáltatást. ami amely új birodalomként, új tartalmakkal taszítaná le a trónról a Netflix-et és a Disney-t. Amikor már úgy tűnt, hogy a streamingipart az elbocsájtások, a költségcsökkentések és a tartalmak csökkentése mellett a lejtőre került számok is sújtják, a Warner Bros. Discovery úgy döntött, hogy felkavarja az állóvizet, még ha az az HBO Max névtől és minden eddigitől való búcsúzást jelenti. A streamingóriás eddig a dollármilliárdos költségcsökkentésekben és a tartalmak törlésében tevékenykedett, most viszont bejelentette, hogy május 23-án elindítja a régóta várt új streamingszolgáltatást, a Max-ot. A Max kombinálja az HBO Max szórakoztató és a Discovery reality műsorait. Emellett a gyerekeknek is kedveznek majd a kínálattal, az alapvető cél pedig az HBO valaha elért nézőközönségét túlszárnyalni.

Új nevek és címek

    A túlszárnyalás érdekében a stúdió igen gazdag tárházát is használni fogják, új és minőségi tartalmakat ígérnek, például J.K.Rowling Harry Potter-könyveire épül egy sorozat, illetve a Trónok Harca is újabb előzménysorozatot kap. Az HBO-s tartalmak is szerepelnek majd a kínálatban, mint pl. az Utódlás vagy a The Last of Us. A DC Comics-ból ihletet merítve új címek érkeznek, mint a The Penguin, új vígjátéksorozat készül az Agymenőkből, és a Fixer Upper is folytatást kap. Mielőtt valami felkerülne a streamingplatformra, előbb a mozikban láthatja a nagyközönség, hagyományos módon.     
    Persze itt is próbálják megtalálni az egyensúlyt a költekezésben, hogy bevonzzák és megtartsák az előfizetőket, de közben profitot is termeljenek. A nagy bejelentésen nem sokat segítettek Warren Buffett szavai sem, aki kb. ezzel párhuzamosan azt nyilatkozta a CNBC-nek, hogy a streaming nem igazán jó befektetés: a szórakoztatóipar dolgozói sokat keresnek, a részvényesek nem igazán, még hosszú idő alatt sem. 

Max, az új világvezető streamingbirodalom

     A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav nagy megmérettetésnek tartja a Max indulását, hiszen ezzel egy világvezető streamingszolgáltatást akarnak kreálni, összefogva mindenféle tartalmat, kínálatot. Zaslav szerint most jött el az ő idejük, ez a nagy lehetőségük.
    Reklámokkal együtt havi 9,99 dollárt kérnek majd a szolgáltatásért, a Max Ultimate reklámmentesen és 4 streamszállal havi 19,99 dollárba fog kerülni. Egy csomag megtartja a 15,99 dolláros HBO Max-árazást. Így állítólag a már meglévő előfizetőknek nem lesz oka távozni, ugyanis ugyanazért az összegért több tartalmat kapnak.
    Mi lesz az HBO-val? J.B. Perrette szerint az HBO az HBO, nem kell kell töréspontra sodorni azzal a szöveggel, hogy mindenféle tartalomra ezt a címkét aggatjuk(utalva ezzel a nem előre megírt műsorokra és a Discovery kínálatára). Perrette szerint ezúttal sokkal szélesebb körben gondolkodnak majd a felhasználók.
    A Warner Bros. és a Discovery egyesülésének legfőbb indoka a streaming volt, mire azonban megkötötték az üzletet, a Wall Street megítélése 180 fokos fordulatot vett a piacon, a szektor mondhatni elindult a hanyatlás útján, a befektetőknek már csak a profit számít, ami elsöprő változásokat eredményezett Hollywoodban és a streamingiparban is. Az HBO Max és a Discovery+ sem volt nyereséges a riválisaihoz hasonlóan(de a veszteség kevesebb lett a csökkentés által)
    A Warner Bros reményei szerint a Max-nak 2025-re 130 millió előfizetője lesz. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése