keresés

2017. november 22., szerda

Microsoft jövője a hardveres piacon

Az emberek kérdezhetik, hogy ha a Microsoft feladta a mobilos piacot akkor mi marad nekik hardveres téren. Sokaknak meglepő lehet de a Microsoft nem csak mobilok gyártásával foglalkozott az évek során, hanem több piacon is jelen van (persze ezekből Magyarországon vajmi keveset látunk/érzékelünk, mivel itthon a hazai forgalmazók nagy része nem forgalmazza ezeket a termékeket). De lássuk is mire támaszkodhat az a cég aki nem tudott áttörni egy gátat a mobilos operációsrendszerével...


 Xbox

Kezdjük talán a legismertebb eszközükkel, amit itthon is ismer az emberek nagy része. Épp most jön az új konzoljuk Xbox One X néven, ami a PS4 Pro óhajt válaszolni. Bár sokak szerint egy jól működő konzol nem elég ahhoz, hogy az embereket elcsábítsák a PS platformjáról az embereket, mivel rengetek exkluzív játékkal rendelkeznek és az embereket inkább ez vonzza nem az, hogy a konzoljuk jobban működjön.

Surface kiegészítők (Dial, Pen, Arc Mouse)

Ezek a kiegészítők, amik a Surfacekhez készültek és segítik a munkánkat. Az Arc Mouse-t mindenhez feltudjuk használni. A Dial-t akármihez lehet használni, de vannak program specifikus beállításai. Alapból lehet a hangerőt vele állítani, nagyítani/kicsinyíteni, fényerőt állítani. Legjobban a Pen-nel egyetembe grafikai munkákhoz lehet a legjobban kihasználni, ahol nagyba megdobja a munka sebességet egy jól beállított dial. Ezen kiegészítőknek nyilvánvalóan nincs konkurenciája mivel ezen eszközök amik biztosak kompatibilisek a Surface Laptoppal, Studioval, Book-kal. 

Surface Studio

A Surface Studio kifejezetten grafikusoknak és tervezőknek készült PC. Ez végül is Cintiq-hoz hasonló eszköz annak kivételével, hogy a Studio egy teljes egyenértékű gép és nem csak grafikus célra használható, míg a Cintiq amit a Wacom készít az egy kifejezetten egy grafikus célra készített eszköz. Ez a vonal valljuk be nem éppen a Microsoftnak a területe mivel ha nem vagyunk támogatva a cég által akkor a logikusabb és jobb megoldás mindenképpen a Wacom eszköze, nem csak azért mert kifejezetten ilyen célokra készült a "táblájuk", hanem azért is mivel a Wacom évek során óriási renomént épített fel ebben a közegbe, ezért ha csak nem kaptunk a Microsofttól támogatás képen ilyen eszközt, akkor szinte senkinek se jutna eszébe ezt a az eszközt használni profi grafikusként.

Surface Laptop

A laptop vonal ahol talán a Microsoft talán a legerősebb lehet az évek során, a Surface Laptop/Pro, ami egy prémium laptop és a Macbook-nak az egyik kihívójának készült azóta persze a Google is megérkezett a Pixeljével, hogy versenybe szálljon. Ez a laptop a legjobb Windows élményt próbálja nyújtani laptopon, bár szerintem inkább ezzel az árral amennyiért áruljak inkább az üzleti szegmensbe relevánsabb. Bár igaz, hogy jó élményt nyújt, de az ára is megvan.

Összesítve az egészet a Microsoftnak a termékei teljesen jó élményt nyújtanak az emberek számára, de ehhez az embernek a zsebéhez kell nyúlnia. Ezért gondolom azt, hogy inkább a Microsoft ahhoz a vásárlói közeghez nyúl aki megveszi a termékeit, ez a szegmens pedig a vállalkozói/üzleti rész, ahol ezek a termékek nagyon hasznosak lehetnek a felhasználók számára és a munkavégzéshez is nagy segítséget nyújt. Persze ha az embereknek van annyi feles pénze és szükséges is a munkájához az eszköz akkor nyilvánvalóan jó megoldás lehet ezeknek az eszközöknek a beszerzése. Az Xbox pedig olyan helyzetben van ami nem éppen rózsás hála a Microsoftnak, mivel a játékok java része elérhető lesz a Windows Store-ban. Szóval vannak pozitívumok és negatívumok a termékek között, de a Microsoft inkább a cégek és vállalkozókat célozzák meg a termékeikkel mintsem az általános felhasználókat, így pedig azért nem éppen egyszerű megmaradni a hardveres piacon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése