keresés

2021. április 18., vasárnap

Google Pay

 



Mi az a Google Pay?

A Google Pay egy digitális pénztárca, amit különböző élethelyzetekben használhatunk fizetésre.  A Google 2018 februárjában egy szolgáltatásban, a Google Pay márkanév alatt egyesítette korábbi fizetési megoldásait, a Google Wallet-ot és az Android Pay-t. Lehetőség nyílik az  alkalmazáson belül, online és személyes érintés nélkül vásárlások támogatására mobil eszközökön, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy fizessenek Android telefonokkal, táblagépekkel vagy órákkal .

Miután elmentettük bankkártya adatainkat a Google Pay-ben, máris használhatjuk az alábbiakra:

Érintés nélküli mobilfizetésre: Telefonunkkal (ha alkalmas rá) ugyanúgy fizethetünk, mint az érintéses bankkártyánkkal.

Fizetésre webshopokban: A webshopokban is fizethetünk, ha a webshop oldalán megjelenik a Google Pay logó.

Alkalmazáson belüli fizetésre: A mobilalkalmazásokon belül is találkozhatunk a Google Pay logóval, ha például fizetős tartalmat szeretnénk vásárolni.

Pénzküldésre barátoknak: Ez a szolgáltatás még csak az Egyesült Államokban érhető el. Pénzt küldhetünk ismerőseink e-mail címére, mobiltelefonszámára bankkártyáról bankkártyára.

Google-termékek vásárlására: Google Pay-jel fizetjük például Google Drive tárhelyünket, G Suite előfizetésünket, a fizetős Google eszközöket. A Google Pay érintéses mobilfizetési megoldása a régióban az alábbi országokban már elérhető: Csehország, Szlovákia, Horvátország, Ukrajna, Lengyelország.

Magyarországon elsőként a K&H Bank Zrt. vezeti be a Google Pay okostelefonos fizetési megoldást. A járvány miatt nőttek a bankkártyákkal történő fizetések, mert az emberek nagy része kerüli az érintkezéssel történő fizetést  ( készpénzt). 

 

Németh Balázs innovációs vezető a sajtótájékoztatón elmondta: egy év alatt meghatszorozódott az érintésmentes mobiltárcahasználók száma a pénzintézetnél, az érintésmentes mobilfizetések száma pedig ötszörösére emelkedett. ”


Hogyan működik?

„A gyakorlatban úgy néz ki a dolog, hogy a K&H által kibocsátott bankkártyák az okostelefonokba digitalizálva kerülnek be, vagyis a kártyaadatok úgynevezett tokenekre cserélődnek a telefonban és ezek a tokenek biztosítják a fizetési tranzakciót. A virtuális fizetési technológia garantálja, hogy a tokenek kizárólag az adott okostelefonban működnek, azaz biztonságos a velük történő fizetés.”

A Google Pay segítségével bárhol lehet fizetni, ahol van bankkártyás fizetés, pl.: üzletek, tömegközlekedés.

 




Forrás::

  https://24.hu/tech/2021/04/07/kh-google-pay-bevezetes-magyarorszag/

https://support.google.com/pay/answer/9026749?hl=hu&ref_topic=7625138



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése