keresés

2013. szeptember 18., szerda

A Bing ismét a Google-t utánozza


         A Microsoft keresője, a Bing, két újítással próbálja beérni két lépéssel folyamatosan előtte járó riválisát a Google-t. E két új szolgáltatás a Pole Position és Page Zero. Ezek a frappáns fantázianevek ne tévesszenek meg senkit, a Microsoft nem találta fel újra a spanyolviaszt, csupán átvette és testre szabta a konkurencia már meglévő "termékeit". A Pole Position két már meglévő funkciót, a Snapshotot és Sidebart, kapcsolja össze, azaz a korábbi keresések és a közösségi oldalakon való aktivitás után tárolt adatok alapján hoz létre egy kontextusalapú és személyre szabott találati listát.
         A Page Zero azon kívül, hogy több figyelmet fektet a dizájnra, semmivel sem különb, mint a Google által már régóta használt Instant Search, mely már gépelés közben résztalálatokkal és az adott témához kapcsolódó plusz információkkal kívánja segíteni keresésünket. Ez a funkció a mobilfelhasználók számára is elérhető, azonban technikailag ez is a legnagyobb versenytárshoz hasonlóan.
         A Bing újításait mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen egyáltalán nem rosszak, annak ellenére, hogy ez édes kevés lesz ahhoz, hogy a Microsoft ezen a téren ténylegesen felvegye a versenyt a piacvezető Google-lel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése