keresés

2014. szeptember 23., kedd

Élet a youtube-on kívül? Netflix Franciaországban!

A kérdés jogos, hiszen a Youtube napjaink egyik legelterjedtebb videómegosztója. Napjainkban például számos "jeges-vizes kihívást" feltöltöttek, és osztottak szét a felhasználók (ALS-betegséggel szenvedő gyerekek érdekében), többek közt Bill Gates vagy a facebook-atyja Mark Zuckerberg is, de például Barack Obama is részt vett a jeges őrületben. Döbbenetes megtekintési számnak mondható, a "What does the fox say" című szám őrületes, ma már 450 millió feletti megtekintése is, illetve a 2012 júliusában feltöltött Gangnam Style mára mintegy 2 milliárd metekintéssel büszkélkedhet. Elgondolkodtató, hogy vajh lesz-e még egy olyan népszerű videómegosztó, mint a Youtube.

Forrás: mobilseo.hu
A fentiekhez nem mérhető, de tekintélyes felhasználó számmal büszkélkedhet az amerikai Netflix - amely első sorban online videotékás szolgáltatásokat nyújt és komoly online tartalomszolgáltatóvá nőtte ki magát - Európát tűzte ki terjeszkedésének célájául: Kanada és Latin-Amerika legtöbb országát követően, az Egyesült Királyság, Írország, Svédország, Finnország, Norvégia, Dánia és Hollandia után már Franciaországban is elérhető, mindösszesen havi nyolc euróért. Utóbbi piaca nem örült a Netflix érkezésének, a kábelszolgáltatók nemet mondtak rá, így a meglévő médiaboxokon nem elérhető a téka-szolgáltatás, ehhez be kell szerezni egy új médiaboxot, egy új AppleTV-t, egy Androidos készüléket, vagy egy számítógépet. A francia Numericable Group nevű szolgáltató viszont inkább konkurenciája szeretne lenni a Netflixnek: SeriéFlex nevű szolgáltatásuk első körben mintegy 3000 órányi online sorozatnézéssel kényezteti el felhasználóit.

2015 "nagy célja" számukra hogy terjeszkedjenek Kelet-Európa felé. 2014 júliusi adatok alapján a felhasználók száma mintegy 50 millió (amiből amerikai 33 millió, nemzetközileg pedig 14 millió). Ami pedig Magyarországot illeti: semmit nem biztak a véletlenre, már 2009-ben lefoglalták a "netflix.hu" domaint, ami biztató lehet a magyarországi sorozat rajongóknak.

forrás1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése