keresés

2014. szeptember 27., szombat

Miért nem jók az applikációim?

Kitaláltam egy applikációt, mégsem használod
Az elmúlt pár évben a Samsung az élre tört az okostelefonok piacán, mégsem saját applikációi vitték a csúcsra, hanem a hardvere. Az embereket nem érdeklik a cég saját programjai. A Samsungnak temérdek új applikációi vannak, amik haszontalanok a felhasználók körében. Többek között ide tartozik az alkalmazásboltja, a hanggal működő keresője, jegyzetkészítője és a fitneszalkalmazása. A cég stratégiája minden bizonnyal az volt, hogy az emberek lusták lesznek más alkalmazásokat letölteni, és így a gyári megoldásokat fogják rendszeresen használni. Mégsem így történt, mivel a Samsung telefon tulajdonosok is inkább a népszerű programokat használják, A Facebookot, a Whatsapp-ot és a Youtube-ot, amiket nem restek letölteni a Play Store-ből.


Hibázok, ha előre telepítek?
Hiába van a csúcson a koreai gyártó készülékpiacon, a szolgáltatások és a szoftverek szférájába többszöri sikertelen próbálkozás után sem sikerült betörnie. Feleslegesen igyekezet lemásolni a Google-portfólió funkcionalitását, arról nem is beszélve, hogy az előretelepített programokkal is mennyire melléfogott, mivel ezek az alkalmazások eltávolíthatatlanok. A felhasználók végső elkeseredésükben, hogy megszabaduljanak a nem kívánt programoktól, csak annyit tehetnek, hogy letiltják azokat, viszont a telefon tárhelyét változatlanul elfoglalják. A cég tavaly szembe is került azzal a problémával, hogy a 8 gigabájtos tárhellyel kínált készülékein valójában csupán 1-2 gigabájt szabadon felhasználható hely maradt, a gyári appok sokasága miatt.

Mégis van remény?
Azonban mégsem teljesen kilátástalan a helyzet a saját applikációk fejlesztése terén, csak más kínálatban kéne gondolkodnia a gyártónak. A próbálkozások meg is kezdődtek, az új Samsung Galaxy Apps létrehozásával, ahol csak a Samsung telefonokon futó alkalmazásokhoz juthat hozzá a felhasználó. Többek között számtalan ingyenes és leértékelt programot tölthetnek le a tulajdonosok. Talán így majd kinyílik az ajtó az applikációk piacára is, mégis nehéz helyzetben van a Samsung a Google-vel szemben. Meglátjuk ki nyeri végül a végső csatát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése