keresés

2014. szeptember 29., hétfő

Kik figyelnek a Youtube-on?

forrás: bestvpn.com
A YouTubenak külön csapata van arra, aki figyeli az ún. flagelt (bárki által, valamilyen indokkal megjelölt videó) tartalmakat, amit legtöbb esetben azzal panaszolnak be, hogy megsérti a YouTube közösségi irányelveinek valamelyikét: például pornográf tartalom, feltöltése, elítélendő tevékenységről feltöltött videó (pl. állatkínzás, droghasználat), illetve tiltja "mások sokkolását" . További 200 személy, szervezt kapott "elsődleges tiltást kérő jogot" - köztük a brit rendőrség.

A felhasználókban felmerült a kérdés: vajon a Google azáltal, hogy nem osztotta meg az extra-flaggerek listáját, vajon a kormányok egyfajta cenzorszerepet fognak-e betölteni a YouTube-on? A Wall Street Journak információi arra utalnak, hogy kevesebb mint 10 kormányzati hatóság vagy egyéb (pl. gyülölet beszéd ellen fellépő, gyermekvédelem) kapott extra-jogkört. A végső döntést azonban minden esetben a Google csapata hozza a feltöltött tartalmakról.

Mindez egy tesztidőszakkal kezdődött még 2012-ben, ekkor a partnerek egyszerre 20 videót függeszthettek fel, majd ezeket a tartalmakat a YouTube szakértői is megvizsgálták. Az esetek többségében indokolt volt a megjelölés, a tartalamakat el is távolították.

forrás1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése