keresés

2024. május 5., vasárnap

A fizetős jelszómegosztás


2023-ban a Netflix drasztikus lépést tett, amikor is a jelszómegosztás ellen fellépett a streaming szolgáltató. Azóta több ilyen platform is, köztük a Disney+ is, a megosztás megfékezése felé vette az irányt. Ezt követően a Netflix felhasználóinak számai megugrottak, mely bevételi szempontból kedvezőnek számított a cég számára. Ez viszont mégsem jelenti a jelszómegosztás végét, csupán a térítésmentes oldalát.


Fizetős jelszómegosztás?



A Netflix által meghatározott új szabály szerint, akik nem egy háztartás alatt élnek, azok számára a megosztás többé nem engedélyezett. Azonban van lehetőség maximum 2 főnek "plusz taggá" válnia a létező felhasználó fiókban, bizonyos költségek mellett. Az Egyesült Államokban ez $7,99, mely majdnem megegyezik egy standard előfizetési összegnek.

Ne csak a Netflix-nél számítsunk erre


Ennek mintájára kezdett neki a saját fizetős jelszómegosztását bevezetni a Warner Bros. Discovery a streaming platformjukra, a Max-ra. Hasonlóan a Netflix modelljére, ebben az esetben is az "extra felhasználók" után fizetni kell. Pontos összegről még nincs hír, mivel még ez a project gyerekcipőben jár. A Bloomberg állítása szerint $9,99 dollárnál kevesebb összegre kell gondolni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése