keresés

2024. május 6., hétfő

Nem mindennapi módon ünnepelte születésnapját az AMD

 Az AMD (Advanced Micro Devices), alapításának 55. évfordulóját ünnepelte minap. Egy ilyen évfordulóról pedig mindenképp érdemes megemlékezni, s ez a vállalatnál nem akárhogyan sikerült – számolt be a Tom’s Hardware.

A vállalat történetének szempontjából fontos fotókat skáláztak fel a Ryzen processzorokba integrált mesterséges intelligencia (Ryzen AI) segítségével. Az első egy archív fotó volt az AMD tizenkettedik alkalmazottjáról, Rich Previte-ról. Previte 30 évig dolgozott az AMD-nél különböző beosztásokban, sőt egy ideig az AMD pénzügyi igazgatója és elnöke is volt. Miután 2000-ben nyugdíjba vonult, tanácsadó volt az AMD nem felejtő memória üzletágának kiválásánál, amelyből végül Global Foundries lett.

AMD

Az 1980-as évek végén az AMD egyesült a Monolithic Memoriesszal, és a világ akkori legnagyobb integrált áramkör-gyártójává vált. Az összeolvadásról készült képen az AMD vezérigazgatója, Jerry Sanders és a Monolithic vezérigazgatója, Irwin Federman látható, az üzletkötés pillanatában.

AMD

Feljavítottak egy olyan képet is, amelyik a vállalat dolgozóit örökítette meg 1969-ben.

AMD

Az AMD egy, a cég 40. évfordulója alkalmából készült videót is feltuningolt mesterséges intelligenciával (Topaz Video AI). A 4K-sra növelt videón az AMD több korábbi alkalmazottja látható, amint gratulálnak a cégnek. Ami érdekes: a videó végén az Nvidia társalapítója, jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Jensen Huang is látható. Elmondja, hogy hálás az AMD-nek, hogy első állását adta az iparágban.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése