keresés

2015. május 27., szerda

Jelszó, de mennyi?

  A jelszavak használata az asztali és mobil eszközökön már az élet mindennapi részévé vált. A számítógépet, a mobiltelefont, az levelezésünket, online közösségi életünket és szinte mindent, amely tartalmazhat, személyes adatokat jelszóval védünk az ismeretlenek ellen. A Splashdata minden évben összegyűjti a legrosszabb jelszavakat, amelyeket használtak 2012 és 2013-ban. Az egyszerű számsorozat. illetve a "password", mint jelszó használata leegyszerűsíti a Hackerek dolgát.

  A technológia fejlődésével a Hackerek számára a legbonyolultabb jelszó sem jelent akadályt. Tehát a jelszó önmagában már nem elég. Szükségessé vált a hagyományos jelszavas technológia kiegészítése. Ilyen kiegészítő módszer az azonosításra a  mobilos azonosítás, amely azt jelenti, hogy a tanúsítványokat SIM kártyákon keresztül lehet kezelni. A bankok az elektronikus szolgáltatásaik eléréséhez már használják ezt a technológiát. Ez a technológia sem nyújt teljes védelmet a rosszindulatú személyek ellen. 

  A biometrikus azonosítások, vagyis arc-, hang-, vagy ujjlenyomat felismerő eszközök tovább erősíthetik az adatok biztonságát, de ezek a módszerek még nem működnek 100%-os pontossággal. 
A helyhez kötött azonosítás, ha a lekérő GPS címe nem egyezik az információt szolgáltató helyadataival az azonosításhoz személyes kérdés megválaszolására is szükség lehet. 

  A tökéletes biztonságos azonosítási technológia kifejlesztéséig a szolgáltatúk ezeknek a technológiáknak az ötvözésével erősítik a felhasználók elektronikus védettségét.




Források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése