keresés

2016. október 8., szombat

Letöltés versus streaming: melyik a jobb?


Nyilván mindenkinek az a jobb amit ő használ, de nézzük meg a kérdést elfogultság nélkül.

Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. 


Tárolóhely:  Zeneletöltés esetén itt az egyértelmű negatívum. Minél többet töltünk le annál kevesebb lesz a szabad tárhelyünk (aztán nézhetjük ötpercenként az értesítést hogy nincs hely, szabadíts fel helyet).
A streamingelésnél azonban ettől nem kell félni, mert nem magán a készüléken tárolja a dolgokat hanem azon a csodás helyen amit felhőnek hívnak.
1 pont a sreamingnek



Hozzáférhetőség: Lássuk be, amíg van internetkapcsolat addig szép és jó ez a streaming dolog, de ha valamiért éppen nem tudunk csatlakozni a wifire vagy elfogyott a mobilnet akkor ciki van és az egész nem ér semmit.
Na de az a drága letöltött barátunk az mindig ott van velünk (már ha magunkkal visszük telefonon,laptopon) és nem kell neki semmi internet, olyan boldogan játssza nekünk a zenét hogy öröm hallgatni.
1 pont a letöltésnek 


Közösség: Nem tudom hogy más streaming szolgáltatóknál hogy van, de spotifyon láthatod hogy mit hallgatnak a barátaid (vagy egy viszonylag híres ember) és közelebb érezheted magad hozzájuk.
Ha a letöltést választod akkor még hasonló élmény sincs.
Igen megint 1 pont a streamingnek.


Ár: Ha streamingelve hallgatod a zenét akkor nem feltétlenül kell fizetned érte, vannak ingyenes "alapszolgáltatások" amikben nyilván valami idegesítő(hirdetések, össze-vissza lejátszás), hiszen azt akarják hogy fizess. De még ha fizetsz is jól jössz ki, x összegért ott van minden zene ami csak fülnek ingere.
Letölteni ingyen illegális, úgyhogy nézzük a fizetős részét. Drága. Egy album többe kerül mint pl. egy havi előfizetés a spotify-ra.
Ezt a pontot is a streamingnek kell adnom.

Szegény letöltés most alul maradt, de ki tudja, bármikor összeomolhatnak a streaming rendszerek és akkor mit csináltok? 


Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése