keresés

2020. május 12., kedd

Díjmentes a Google Meet

Április 19-én a Google bejelentette hogy ingyenesen használhatóvá teszi videóhívás szolgáltatását, a Google Meet-et, és az összes G Suite szolgáltatását- írta a forbes.hu cikkében. A koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzetben ezzel nagy könnyebbséget nyújtva az embereknek a kommunikációhoz világszerte.



A Google Meet-en egy gmail.com-os e-mail cím bejelentkezésével máris használhatjuk a szolgáltatást. “Előfordulhat, hogy a felhasználó nem tud azonnal létrehozni találkozót a meet.google.com, oldalon, viszont ilyen esetben feliratkozás esetén értesítést kap, amint elérhetővé válik számára is a szolgáltatás.”- tájékoztat a forbes.hu. A G Suite is díjmentesen elérhetővé tette felületeit, melyek a sok résztvevős konferencia hívások közben nyújthatnak nagy segítséget. Erre a lépésre azért volt szükség, mert az adatok szerint január óta megugrott a Meet-en is a videó chatelők száma, ugyanis 3 millió új felhasználóval bővül naponta a platform.

Hogyan és kiknek lesz ingyenes?

A meet.google.com webhelyen érhető el a szolgáltatás, a mobilokon iOS és Android appokon is. Akár 250 résztvevője is lehet a videóhívásoknak, képernyőmegosztással, valós idejű feliratkozással, kibővített csempe elrendezésben.
A munkahelyeknek a G Suite Essentials nyújthat segítséget az otthoni munkában, az iskolák és felsőoktatási intézményeknek számára pedig a G Suite Education, tartalmazva a Meet-et.
Várhatóan szeptember 30-ig lesznek ingyenes elérhetőek a Google prémium szolgáltatásai.

Forrás:
Forbes: És akkor a Google úgy döntött, kinyírja a Zoom-ot: ingyenes lesz a videós szolgáltatásuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése