keresés

2015. december 8., kedd

Barbie és a hack

Közeleg a karácsony, így piacra kerülnek az új játékok, amikkel mindenki meglepheti a gyerekeket.
Nem csak trendi, okos is
Az egyik ilyen a Hello Barbie nevű játék, ami az internetre tud kapcsolódni. Az újdonság, hogy meghallgatja a gyerekek kérdéseit és megpróbál rá intelligensen válaszolni (ami azért egy kicsit ijesztő). A választ az internetről szedi, így próbál jó pajtása lenni annak a kislánynak, aki a karácsonyfa alatt találja majd.
(Az előző szériákban is volt beszélő Barbie, de mindig ugyanazt mondta és a mondanivalója kimerült annyiba, hogy dicsérte azt, aki játszott vele, vagy éppen kérte, hogy vegyünk neki új ruhákat. Kicsit barátságosabbnak tűnik a régi verzió.)

A baj vele csak annyi, hogy a mobilalkalmazáson keresztül csatlakozik a webhez és így a hackereknek sikerült átvenniük az irányítást a játék felett és beavatkozniuk. A gyártó elismerte a hibát és a szakemberek dolgoznak rajta, hogy minél hamarabb kijavítsák, elvileg párat már sikerült is, mivel még novemberben észlelték a többségét.

A mai kor játékai

A gyerekek körében egyre népszerűbbek azok a játékok, amelyek az internetre kapcsolódnak, így hamar megoldást kellene találni, hogy ne lehessen rajtuk keresztül betörni a mobilokra, számítógépekre, mert az utóbbi időben nem ez az egyetlen játék, ami biztonsági kockázatot jelent. A napokban derült ki az is, hogy a VTech hongkongi játékgyártótól több mint hatmillió gyerek adatait lopták el.
A tanulság annyi, hogy nem csak az idősek, a gyerekek internethasználatára is oda kell figyelni.


Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése