keresés

2014. december 1., hétfő

Hogy ne viselkedj a Facebookon?


A Facebook a zaklatásokra létrehozta segítő, tanácsnyújtó honlapját, ahol bárki akit ilyen atrocitás ért, segítségre lelhet.
A közösségi oldal segítő szerve a bullying ellen nyújt tanácsokat, megoldási lehetőséget.
Így megtaláljuk a megfélemlítésre, zaklatásra vonatkozó lehetőségeket, magyarázatot ad egy ismerős letiltásánál vagy törlésénél milyen folyamat megy végbe, és hogyan kell megtenni ezeket a lépéseket.
A Facebook alapelveit is megismerhetjük. Amik a következőkben védik az emberek magánszféráját:
  • Első a Biztonság: Ha a közösségi oldal valamely tagja jelent egy másikat, miszerint fizikai sérülésről vagy közbiztonságot veszélyeztető cselekedetről értesült az oldalon, a Facebook a tartalmat eltávolítja, és értesíti a rendőrséget. Valamint ugyancsak elítéli, tiltja a lopást és a vandalizmust, és kizárja az oldalról a terrorizmust és másféle erőszakos tevékenységeket.
  • Önveszélyesség kizárva: Fontosnak tartja az emberi egészségre, életre veszélyes dolgok, mint például az öncsonkítás, drogok vagy táplálkozási zavarokra buzdító megbetegedések megelőzését, azokról való lebeszélést.
  • Le a zaklatásokkal:  Az oldal egyértelműen kijelenti, mit gondol a megfélemlítésekről. A magánszemélyek ellen irányuló viselkedést nem tűri. Ugyanakkor megengedi, hogy bármely ügyről és közszereplőről kifejtsék gondolataikat a felhasználók.
  • Nincs gyűlöletbeszéd: Nem megengedett másokat támadni, faji, etnikai, származási, vallási, szexuális, nemi irányultsági vagy fogyatékossági alapon. Ám természetesen megengedett az ötletek, események, gyakorlatok, intézmények megkérdőjelezése. Valamint különbséget tesznek komoly és humoros beszéd között.
  • Nem oszthatsz meg erőszakos dolgokat: Legalábbis nem akárhogy. Az emberek néha olyan élményeket, tapasztalatokat osztanak meg, amelyeknél elkerülhetetlen egy durva erőszakot képviselő tartalom, mint például egy terrorcselekmény, vagy az állatkínzás. Amennyiben ezt elítélő szöveget társítunk a cikk mellé, ilyen esetben megengedett a posztolás, viszont a fájdalom okozására vagy erőszakot szülő cselekmények dicsőítésére nemet mond az oldal!
  • Nem pornó oldal: A honlap nem engedi meg, hogy nyílt szexuális tartalmakat osszunk meg, és korlátozza a magunkról készített képeket, megszabja a megengedhető meztelenség felső fokát.
  • Légy önmagad!: Azaz ne más személyes adatait használja egy felhasználó, ne legyen megtévesztő hatással a közösségre.
  • Szellemi tulajdon: A szerzői jogokat, védjegyeket, és egyéb jogszabályokat tiszteletben kell tartani
  • Nem kérünk a reklámüzenetekből: A Facebook arra kéri a vállalkozásokat, felhasználóit, hogy kereskedelmi céllal ne küldjenek kéretlen üzeneteket az átlagfelhasználónak.
Bár vannak kihágások ezen alapelvek alól, a Facebook nagy erőkkel küzdd, hogy az emberek betartsák ezeket, és segítségül hívja a felhasználókat, akik bárkit jelenthetnek, akik a szabályokat nem tartják be.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése