keresés

2015. október 20., kedd

Okos háztartás II. rész: Az intelligens mérleg és vérnyomásmérő

 
Manapság minden háztartásban megtalálható minimum egy személymérleg és egy vérnyomásmérő. Ezek használata igen egyszerű, de ahogy minden eszköz okosodik, a mérlegek és a vérnyomásmérők mellett sem szaladhat el ez a hullám. 



A Withings okosmérlege számos extra funkcióval rendelkezik, aminek köszönhetően már nem csak a testsúlyunk lesz a legizgalmasabb eredmény.
A 2008-ban alapított, francia Withings cég élen jár az egészségügyi okos kiegészítők 
gyártásában. A most bemutatott mérleg sem egy mindennapi háztartási eszköz. 

Hogyan is zajlik a testanalízis egy ilyen mérleggel? 


Sorban haladva, ha rá állunk, először megjelenik a kijelzőn a testsúlyunk. A súlyunkból számítva elkészül az alap profilunk és meg fog ismerni minket az eszköz. Ez nagyon hasznos, mert így többen is lehet használni, és az adatok megmaradnak.
Ha túl vagyunk a sokkoló adaton amit kijelzett, következik a zsírtömeg mérése. Erről rögtön kapunk is egy vissza jelzést hogy ideális-e.


A harmadik mérés a pulzusunk lesz, a negyedik mérés pedig a szoba CO2 szintje. Sőt, mi több, a mérleg még egy kis időjárás előrejelzést is tud nekünk mutatni.

Kaptunk rengeteg adatot, most pedig következik ennek a kiértékelése és a tárolása. A mért adatok felkerülnek egy szerverre, amihez iPhone applikációink hozzá tud férni. Ezzel letölthetjük az alkalmazásba az összes mért eredményt. Nagyon szép grafikonokon tekinthetjük meg - akár évekre visszamenőleg is - az eredményeket. A hőmérséklet és a CO2 mérés egy extra funkció, amivel biztosíthatjuk hálószobánk tökéletes levegőminőségét a pihentető alváshoz. 

Intelligens vérnyomásmérő


Ha már a súlyunkkal és az egyéb dolgainkkal tisztában vagyunk, fontos tudni vérnyomásunk szintjét is. A Withingsnek erre is van egy lenyűgöző okos megoldása. Hétköznapi mérőkészülékekkel ellentétben, itt is az okostelefonunkkal kommunikál az eszköz.

Withings smart blood pressure monitor
Kialakítása, ahogy a képen is látszik nagyon praktikus és könnyen is lehet ezáltal használni. Miután a mérés befejeződött, az adat a telefonon jelenik meg. Itt szintén diagrammok segítségével kiértékelhetjük, hogy ideális-e a mért eredmény. (- forrás)

 

Az okos egészségügy


Mindkettő kiegészítő integrálódni fog az Apple Health applikációba. Ennek segítségével egy felületen követhetjük az okos mérleg és az okos vérnyomásmérő által szolgáltatott adatainkat. Innen már csak egy gombnyomás megosztani az orvosunkkal az eredményeket. 

A Withingsnek és az Apple-nek az a jövőképe, hogy megszűnnek a leletek, és nem lesz szükség többet kartonozóra. Minden ott van egy gyári applikációban, ami bármikor elérhető. Ennek a fejlődésnek most a kapujában állunk. Nap mint nap jelennek meg olyan kiegészítők, amik nem a szórakoztatásunkat, hanem az egészségünket szolgálják. Ezek közül most kettőt ismerhettünk meg. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése