keresés

2015. október 13., kedd

Okosasztal



Életrevaló Asztal (A Table for Living)



Az IKEA kifejlesztette a legújabb "okos" háztartási eszközét. A konyha asztal még nem megvásárolható, viszont egy remek ötlet. A bútor fölé helyezett projektorral érhető el az,hogy az asztalunk segítsen nekünk a főzésben. Nem csak recepteket böngészhetünk a felületen, de az meg is méri nekünk az alapanyagokat, sőt ajánlatokat is tesz arról, hogy milyen ételt készíthetünk belőlük.






Működése



Az asztal rendelkezik egy beépített tűzhellyel is, amit elég csak ráhelyeznünk és azonnal kezdődhet is a főzés. Nem elég hogy megméri, beazonosítja a hozzávalókat és ajánlásokat tesz,hogy mit készíts belőlük, de még azt is megmutatja hogyan darabold fel őket. Ez megvéd minket attól hogy kidobjunk rengeteg ételmaradékot, szóval környezet tudatosságra is megtanít. Nem csak főzésre alkalmas, akár italainkat is meg lehet melegíteni rajta. A mérleg és a tűzhely bármikor kikapcsolható, így remek játszótér lehet gyermekeknek, vagy akár egy sima asztalként is remekül hasznosíthatjuk.





A jövő

Igaz, ez az asztal még nem főz helyettünk, de már szinte csak eszközök vagyunk a számára. A terv szerint 2025-re már ez lesz az alap kiegészítő a konyhában az otthonokban. Többször voltunk már úgy hogy nem tudjuk mit főzzünk az előttünk lévő alapanyagokból? Vagy szeretnénk főzni, de nem tudjuk hogyan kezdjünk neki, és mit kéne csinálni? Valószínűleg ez a kettő leggyakrabban előforduló gondolat a konyhában, nem véletlen hát, hogy az Életrevaló Asztal ezekre mind megoldást fog nyújtani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése