keresés

2015. november 21., szombat

A Facebook és a diszkréció:

Nem kell letiltanod az exed, ha nem akarod látni a posztjait


Egy jó cég sosem hagyja abba a fejlesztést. Tudja ezt a Facebook is, amely a nagy port kavart like-ot kiváltó gombok bevezetése után ismét új funkcióval jelentkezik: segít eltüntetni exünket az adatatlapunkról.

Szakítás után
A szakítás mindig rázós dolog. A közös életből megint külön életet csinálni fájdalmas és hosszadalmas munka. Meg kell osztozni az időközben közössé vált baráti körön, vissza kell adni a "kölcsönvett", gyakorlatilag einstandolt pulcsikat, könyveket, CD-ket, el kell távolítani, dobozban a szekrény aljára rejteni a szép emlékeket hordozó tárgyacskákat.

Forrás: Technet.hu

Ha mindezzel megvagyunk, és már épp kényelmesen hátradőlnénk a számítógép előtt, akkor jön az igazi feketeleves. A Facebook algoritmusa ugyanis - mit sem sejtve az életünkben végbemenő drámai változásokról - továbbra is első helyre teszi hírfolyamunkban a régi kedves által megosztott eseményeket, videókat, rosszabb esetben szexinek szánt pózban készült tükörszelfiket.

Mi a teendő ilyenkor? A letiltás gorombaságnak minősül, és sokan vannak a "vége van, de szép volt" táborban, akik nem akarják végleg kitörölni exüket az életükből és az ismerőseik közül.

Itt a megoldás
Rajtuk segít a Facebook új - természetesen még csak az USA-ban elérhető - funkciója. Miután a "Kapcsolatban" státuszt visszaállítottuk "Egyedülálló"-ra, beállíthatjuk, mennyit szeretnénk látni volt barátunk/barátnőnk online tevékenységéből. Például hogy ne jelenjen meg tőle semmi a hírfolyamunkban és cserébe ő se láthassa a mi bejegyzéseinket. Még azt is megadhatjuk, kinek legyen hozzáférése a közös képeinkhez.

Aki pedig azt hitte, hogy tud titkot tartani a Facebook előtt, és nem osztotta meg mint az 1221 ismerősével a románcot, csak magára vethet. Mert biztos lehet benne, hogy a szakítás után néhány hónappal a Facebook ujjongva fogja az orra alá dörgölni: "Képzeld, Petivel pont ma egy éve lettetek ismerősök"!

Forrás: Index.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése