keresés

2015. november 2., hétfő

Disney : az élő színezőkönyvek hajnala

A Disney olyan, kiterjesztett valóságot használó alkalmazást készített, amellyel színezőkönyveiből életre kelnek a figurák.


A Disney által nagy sikernek örvendő Color and Play kifestősorozat egy új szinttel haladta meg az eddig szokványosnak nevezhető színezőiparágat. A színező két funkciót lát el : először is ugyanúgy hozza a színezőktől elvárt rajzokat, viszont a történet itt nem áll meg. A második, hogy az okos telefonunkkal vagy táblagépünkkel életre kelthetjük az éppen színezett figurákat. 

                                                                                    Hogyan működik?

Egyszerűen csak a futó alkalmazással a képernyőt a rajzhoz visszük és máris "életre kelt " éppen Mickey egér, Sophia hercegnő vagy bármelyik más kedvelt karakter.


A kulcs : itt és most
Az igazán extrát a valós idejűség adja: a karakter úgy változik 3D-ben, ahogyan éppen színezünk.  A figurák egyes részei nem láthatók, például ha szemből látjuk az elefántot a könyvben, akkor a kiterjesztett valósága sem mutatja a feje hátsó részét. A figurák a lapok és azok felületét érzékelve elevenednek meg, így ha például lapozunk a könyvben, akkor a 3D-s rajzok a lapokkal együtt mozognak. A könyvekben egyszerű kvízek és labirintus játékok is vannak, amelyeket szintén érdekes animációkkal lehet feldobni, ha elé tartják a mobilt vagy tabletet. 



"Egyébként nem ez az egyetlen ilyen mesekönyves technológia, a Quiver, a Crayola Color Alive és a Paint My Cat is hasonló élményt kínál."

Forrás: hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése