keresés

2015. november 9., hétfő

Elkorcsosult emberi kapcsolatok



Mára az internethasználat szinte a világ összes pontján természetessé vált. Napi szinten tömik a fejünket, azt taglalva milyen hasznos, csodálatos és mindenek előtt elengedhetetlen az internet. Persze egyre népesedik az ellentábor is, de erős a gyanúm, hogy pár éven belül végleg alul maradnak, holott nem ok nélkül tartanak az internet káros hatásaitól. Elsősorban az emberi kapcsolatok sínylik meg, hiszen küszöbön az elhidegülés. 


Internetfüggőség

Főleg a fiatalok körében egyre elterjedtebb az internetfüggőség, aminek nehéz gátat szabni. Az viszont enyhén túlzó megállapításnak tűnik, hogy ez egyfajta betegség lenne, holott van aki ezt állítja. Az pedig egyenesen megdöbbentő, hogy kórházban akarják kezelni. Ugyanakkor ténykérdés, hogy a probléma valós. Ebben a cikkben ábrákkal mutatják be a jelenséget.
A probléma fő forrássa, hogy az embereknek mindeközben alig marad idejük egymásra. A kommunikáció emberi hangok helyett, karakterekből áll. A kapcsolatok elsorvadnak. Itt már a példamutatás is kevés lenne a fiatalabb generációk tagjainak. Nem tudjuk a gyerekeket és fiatalokat a szerintünk jó irányba terelgetni. El kell fogadni, hogy ők már nem léteznek számítógép, okostelefon és legfőképp internet nélkül. Szükségük van rá, kell nekik, függnek tőle.

Kamureg

Bár sokat hallani róla, hogy mennyi veszéllyel jár az internetes ismerkedés, mégis egyre többen döntenek úgy, hogy ezt a módját választják a párkeresésnek. Az okokat kár firtatni. Egyszerű, gyors, az lehetsz aki csak akarsz. Van aki csak előnyösebb fényképeket rak ki magáról, van aki tíz évvel korábbit, olyan is aki az ember fantáziájára bízza, hogy nézhet ki, és csak leírja a külső, belső ismertetőjegyeit. Ám akadnak akik ilyen mezei trükkökkel nem érik be. "Kamureg"-et hoznak létre. Ez egy hamis profil, ahol nem  a saját adatatokat adják meg és képet se magukról tesznek ki.
Az MTV egyik sorozatában, ami a találó Kamureg címet kapta, Nev Schulman és Max Joseph olyan internetes  párkapcsolatban élőket keresnek meg, akik valószínűleg kamureg áldozatai. Nyomozni kezdenek, hogy kiderüljön kit rejt igazából a profil. A műsor érdekes, meglepő, olykor megható és mindenképpen elgondolkodtató.

Forrás: portfolio.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése