keresés

2019. április 30., kedd

Microsoft termékek - biztonságosak?

Nemrég észrevették a Microsoft szakemberei, hogy a Microsoft Outlook 3 hónapja fel van törve, és hackerek olvasgatták az e-maileket. A felhasználók kb 6%-nak küldött ki értesítőt, hogy más is hozzáfért a levelekhez, amit a szakemberek egy darabig még próbáltak is titkolni, ám az értesítőről készült képernyőképet már nem tudták figyelmen kívül hagyni. 

Hackerek? Rés?
Ez egy hiba volt, amit ki is tudtak használni, nem is kevés ideig, a rés január elejétől március végéig volt jelen. Bár jelszavakhoz nem fértek hozzá, megbuherált hitelesítési adatokkal az e-mailek olvashatóak voltak. Az érintettek száma nem nyilvános, de azt tudhatjuk, hogy sokan iCloud tárhelyeket szerettek volna ezekkel az információkkal feltörni. 

Egyéb Microsoft temékek
Sajnos nem ez az első támadás a Microsoft ellen. Nemrég volt egy "akció", mely 99%-os leértékeléssel kínálta az Office csomagot. Egy életre szóló Office csomagot ígértek csupán 300 ft-ért, ami igen jól hangzik, sőt annyira, hogy már szinte gyanút is foghatunk, de sajnos voltak, akik nem fogtak, csak belementek, remélve az ígérteket. Beregisztrálva a rendszerre valóban kapunk egy jelszót, amivel e-mail cím kíséretében be is léphetünk, ám nem lehet megváltoztatni a jelszót, így az eladó bármikor beléphet. Össze is van kötve egy OneDrive tárhellyel, amihez akár mások is hozzáférhetnek, így fáljaink veszélybe kerülhetnek. 

Ha mindenképpen szükségünk van Office-ra, de nincs módunk kifizetni az előfizetést, akkor itt találhatunk néhány ingyenes program, amit bátran használhatunk helyette.



Források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése