keresés

2019. április 14., vasárnap

Az Amazon drónokkal való szállítattás

Drón:Pilótanélküli, távirányított, repülni képes eszköz
Az olcsó játékhelikoptertől a drágábbquadroceptereken át több milliü dollár értékű, programozható eszközig bármit tekinthetünk drónnak. Drónt használ a hadsereg is, akár felderítésre, akár egyéb műveleti célból. Alapvetően a pilóta nélküli repülő fejlesztés a 20. század elején kezdődött, ám komolyabb szerepe a II. vh. után kezdett folyamatosan kialakulni.




Leszállította az első csomagját az Amazon drónja
Képtalálat a következÅ‘re: „amazon drón”Az Amazon már évek óta teszteli a Prime Air csomagküldőnek, nevezett szolgáltatását, de most először tesztelték a nagyközönség előtt. Egy floridai konferencián mutatkozott be az első csomagküldő drón.
A szolgáltatás alelnöke, Gur Kimuchi azt mondta, ezzel egy lépéssel közelebb kerültek, ahhoz, hogy a jövőben drónokkal szállítsák a megrendelt csomagokat .A megvalósulás nem az Amazonon múlik, ők készen állnának akár azonnal bevezetni a drónos házhoz szállítást. De a házhozszállításnak különféle jogszabály akadályai vannak, sok hatósági engedélyt kell még megszerezniük az induláshoz.
Az USA-ban tilos  egyelőre automata drónokkal szállítani és nagyon lassan változnak a szabályok. Az Amazon többször panaszkodott emiatt.

Villámgyorsan szállít az Amazon postásdrónja

A mellékletben szereplő videón látható az első szállító drón, mely egy csomagot kézbesít. A videon előszőr láthatjuk, hogy milyen postásdrónok szállítanák az Amazon csomagját::az eredetileg tervezett kvadrotor drón helyett, egy téglatest alakú, repülő-helikopter formájú prototípust tervezett a cég. 
A forma egyik előnye, hogy a csomagot zárt térben biztosítja, így az teljes biztonságban tudható. 
Másrészt a drón helikopterszerűen tud fel- és leszállni és kevesebbet fogyaszt.
https://videa.hu/videok/tudomany-technika/igy-szallit-csomagot-az-amazon-csomag-dron-repulo-Jnr5iYwoIquBTFhq?start=0
A videón láthatjuk először, ahogyan drón beszipantotta az első csomagot, majd útnak indul, hogy kézbesítse azt. A prototípus egyelőre csak 2,2 kg-t bír el, de a cég azt tervezi, hogy más modelleket is fejleszt a különféle típúsú küldeményekhez. A robotpostás 25 kilométeres körzetben tud szálítani nagy sebességel, a csomag már fél óra alatt eljut a gazdájához

Európában teszteli csomagszállító drónjai az Amazon
Képtalálat a következÅ‘re: „amazon prime air”A brit légközlekedési hatósággal együttműködve az Egyesült Királyságban is tesztelni a csomagszállító dronjait az Amazon. A köztudatba az elmúlt pár évben berobbant drónok mára nem csak a hobbisták fantáziáját mozgatják meg, a különböző kialakítású és rotorszámú, adott esetben akkor önálló navigációra is képes repülő eszközök ipari felhasználásával több nagyvállalat is szemez. Ilyen az Amazon, a vállalat már 2013 óta kisérletezek csomagszállító drónokkal a tesztrepülések pedig most Európába is utat találtak, a vállalat ugyani együttműködésre lépett az Egyesül Királyság polgári légiközlekedési hatóságával.
A partnerségnék hála az Amazonnak lehetősége nyílik olyan drónok tesztelésére a szigetország területén, amelyek a kezelő látótávolságán túl repülnek és a cég víziója szerint, a vidéki, illetve külvárosi régiókban teljesítenek majd szolgálatot
A tesztek során az online áruházóriás többek között a gépek szponzoros tereptárgy felismerési és akadálykerülő képességeit is megvizsgálja,sőt olyan helyzeteket is elemez majd, mikor egyetlen kezelő vezérrel egy egész flottányi, jórészt automatizált drónt.

Források:
Leszálította az első csomagját az Amazon drónja
Villámgyorsan szállít az Amazon első postásdrónja
Európában teszteli csomagszállító drónjai az Amazon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése