keresés

2014. október 20., hétfő

Boldog pillanatok csökkenthetik a baráti körünket.

  Egy nem régiben készült kutatás szerint azok, akik a közösségi hálót használják, gyakran szembesülnek támadásokkal és gyűlölködő hozzászólásokkal. Ennek hatására a legtöbben elveszítik az önbecsülésüket, illetve növeli a mások iránti bizalmatlanságot. 

   Egy amerikai kutatás pedig arra derített fényt, hogy a nyaraláson készült fotók károsak lehetnek a kapcsolatainkra. A felmérés alatt a résztvevőknek nyilatkozniuk kellett, hogy miért posztolnak nyaralásról készült vagy csak boldog képeket. A legtöbben egyszerűen csak szeretik megosztani a boldog pillanatokat. Habár sokan megmásítják a képeket a posztolás előtt. Például sokan színezi, filterezi, vagy úgy módosítja a képeket, hogy azokon előnyösebbnek látsszon. 

  Viszont ennek a sok boldog pillanatnak az lehet az ára, hogy csökken a baráti körünk. Az amerikaiak "40 százaléka a megosztás pillanatában kiköveti a megosztót (azaz nem követi többé a felhasználó megosztásait), de olyanok is akadtak, akik egyenesen blokkolták (azaz letiltották, és barátaik közül is törölték) az önfeledt pillanatairól tudósító vakációzó ismerőst." Igaz a legtöbb felhasználó hírfolyamában túlsúlyban vannak a kárörvendő képek, amik irigységet, negatív érzéseket okozhatnak a nézőkben. 

 Jó hír viszont, hogy azok, akik követik a barátaik örömteli pillanatait, leggyakrabban pozitív visszajelzést küldenek a posztolónak. A leggyakoribb ok a lájkra a megismételhetetlen pillanatot elkapó felvételek. Egy részük pedig csak azért kedvelte a képet, mert boldognak látta az ismerősét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése