keresés

2014. október 20., hétfő

Veszélyben a Dropbox fiókok

A Pastebin weboldalon egy ismeretlen hacker 400, a felhő alapú tárhelyszolgáltatáshoz tartozó felhasználónevet és jelszót tett közzé, valamint további 7 millió belépési adat közzétételét ajánlja fel Bitcoin-adományokért cserébe.

A Dropbox közleményében azt állítja, hogy a szolgáltatás szervereit nem érte támadás, onnan egyetlen jelszót sem loptak el. A támadó nagy valószínűséggel egyéb szolgáltatások azonosítóit szerezte meg és mivel a felhasználók többsége még ma is hajlamos ugyan azt a felhasználó-jelszó párost használni több online szolgáltatásban, a hackernek több Dropbox fiókba is sikerült bejutnia. Ezt bizonyítja az is, hogy a hacker által másodjára közzétett belépési adatok nagy része nem a fent említett szolgáltatáshoz tartozik.

A vállalat közleményében a következőkkel próbálta megnyugtatni felhasználóit: az online tárhelyen lévő adatok továbbra is biztonságban vannak, rendszerük ugyanis automatikusan kiszűri a gyanús bejelentkezéseket, illetve az érintett fiókokhoz új jelszót rendel.


A hacker/hackerek valószínűleg különböző online szolgáltatások adataival próbálják feltörni a Dropbox fiókokat, így leginkább azoknak van félni valójuk, akik több helyen is ugyan azt a jelszót használják. Mindenesetre a Dropbox felhasználóknak nem árt frissíteniük a jelszavaikat, illetve megfogadniuk a vállalat tanácsát, és bekapcsolni a kétfaktoros azonosítást. A kétfaktoros azonosításnak köszönhetően a felhasználónevünk és a jelszavunk nem elegendő a bejelentkezéshez, egy SMS-ben kapott kód is szükséges hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése