keresés

2014. október 20., hétfő

Jön a Lollipop


     A Google bejelentette a Nexus készülékek következő generációját és ezzel hivatalossá vált az Android legújabb verziója is. A korábban L néven futó rendszer a Lollipop (magyarul nyalóka) elnevezést kapta és valószínűleg novemberben jelenik meg. Egy közzététel szerint a következő készülékek kapják meg a frissítést: a Nexus, Motorola, és a Sony.

Nexus:
 Az Android 5.0-át elsőként azok használhatják, akik a Nexus 6, vagy Nexus 9 valamelyikét megvásárolják. Ugyanis ezek a készülékek gyárilag a Lollipoppal érkeznek, de a Nexus 4, 5, 7, 10 is megkapja a frissítést.

Motorola:
Mobiljai Európában nem igazán gyakoriak. A kínai gyártók összes fontos készüléke (Moto X, Moto G, Moto G 2. generáció, Moto E, stb.) részesül a „nyalókából”.

Sony:
A teljes Z sorozat (Xperia Z, Z1, Z Ultra, ) megkapja az 5.0-ás Androidot. Az első módosításokra 2015 elején lehet számítani.

     Érdekesség, hogy az LG hivatalosan nem közölt információkat és a Samsung sem nyilatkozott még, de a koreaiaknál várható, hogy a Galaxy széria megkapja a rendszert.
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése