keresés

2014. október 20., hétfő

Instagram számokban

Forrás
Az Instagram népszerűsége töretlen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy felhasználóinka száma százmilliós tételben mérhető. 

Az Instagram egy olyan alkalmazás okostelefonokra, mely fényképek és rövid videók feltöltését teszi lehető. Emellett lehetőség van a képek, videók szerkesztésére, effektek, feliratok hozzáadására, majd ezeket a tartalmakat megoszthatjuk, bejelölhetjük hol készültek. A megosztás az alkalmazáson kívül is lehetséges (Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr, Posterous, Foursquare)
A felhasználok az egyszerű eszközök segítségével, fotósnak érezhetik magukat, hiszen egy hétköznapi képből pillanatok alatt valami teljesen egyedit és különlegeset alkothatnak. Az alkalmazáson keresztül a feltöltők követhetik egymást és kommentálhatnak.
Az app 2010 óta működik. Eleinte csak az Apple Store-on keresztül volt elérhető, 2012 óta a Google Play-en, 2013 óta pedig már Windows Phone-on  is hozzáférhető.

Mostanra nem csak a használók, hanem a feltöltött képek száma is igen magas, napról napra egyre csak növekszik. Évente ez a mennyiség közelít a 22 milliárdhoz. Nehéz elképzelni, hogy vajon ez a rengeteg kép kinyomtatva, és egymásra helyezve, milyen magasságokig is érne. Ebből kiindulva készítette el a Photoworld azt a infografikát aminek segítségével megnézhetjük, hány napnyi feltöltött anyaggal is érnénk el a Nemzetközi Űrállomásig. A Mont Everest csúcsáig mindösszesen 12 napra lenne szükség.
Megállás nincs. Az emberek percről perce töltik szerkesztett képeiket kisállataikról, saját magukról vagy éppen arról, hogy épp mit vacsoráznak. A "műveknek" csak a képzelet szabhat határt.


Forrás1
Forrás2
Forrás3
Forrás4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése