keresés

2014. október 14., kedd

Különválik az eBay és a Paypal

Szeptember végén jelentette be az eBay vezetősége, hogy 12 év után különválik az eBay és a Paypal.
Az eBay 2002-ben vásárolta fel az 1999-ben létrehozott online fizetési rendszert, a Paypalt. A Paypal nyílvánosság elé viszont csak 2002 februárjában lépett, 8 hónap múlva pedig felvásárolta az 1995-ben létrehozott eBay. Ezt a döntést a fő befektető, Carl Icanh engedélyezte. Az ebay főigazgatója, John Donahoe bevallotta, hogy az eBay követi a fő befektetőjének stratégiáját.
foxbusiness.com

Talán akkor az Apple Pay...?
Bár Donahoe nem erősítette meg, de felröppentek a hírek egy esetleges eBay-Apple kapcsolatról, hiszen az Apple Pay bejelentése után nem sokkal jelentette be az eBay ezt a hírt. Viszont Donahoe cáfolta, hogy az Alibaba vagy az Amazon meg akarná venni a Paypalt. Donahoe szerint a különválás azért fontos lépés, mert a Paypal fejlődését korlátozza ha az eBay részeként működik. Például a mobil fizetési piacon sokkal sikeresebb lehet önálló cégként, mint az eBay részeként.

Akkor most harcoljunk!

Ezzel az eBay elindította a háborút az online fizetési piacon. Pár kérdés is felmerült a gazdasági elemzőkben ezzel kapcsolatban: jó ötlet-e a Paypalt egyedül útnak indítani eme harcba? A különválás után az Amazon és az Alibaba szívesebben használja e fel a Paypalt mint fizetési eszközt?
Habár az Apple Pay hatalmas beharangozást kapott, az eBay mégis hatalmas reményekkel engedi szabadjára a Paypalt. Hiszen az emberek már elég jól ismerik, és ezt használják évek óta az online vásárlásaikhoz, aukciókhoz.

Forrás:
The New York Times
USA Today
Reuters

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése