keresés

2014. október 13., hétfő

Nagybevásárlás "Amazonéknál"

A Twtch logója (forrás: 4plebs.org)
A Twitch, amely 2011-ben jött létre a Justin.tv részeként, 2014-ben alakult önálló szolgálató oldallá. (Az elérhetősége: twitch.tv lett) Fő tevékenysége a videojátékok élő közvetítése, amely különösen hasznos, és szórakoztató lehet például egy "virtuális sport" közvetítésénél. A szolgáltatás alapvetően ingyenes, azonban ha a felhasználó nem szeretné, hogy a stream megtekintését reklámok szakítsák félbe, előfizethetnek a kiválasztott csatornákra.

E szolgáltatás beolvadását a Youtube-ba már kész tényként közölték, azonban végülis az Amazon vásárolta fel, mintegy 970 millió dollárért. A Google-lel való összeállásból nagy valószínűséggel azért nem lett semmi, mert a cég egyéniségét veszítette volna a YouTube-os szolgáltatásokba való beolvasztásával. Maga a vásárlás is bekerülhet a történelmkönyvekbe, mert az Amazon fennállásának 20 éve alatt még nem tartott ekkora "bevásárlást". Az oldal mintegy 1 milló regisztrált userrel rendelkezik, akik rendszeresen töltik fel videóikat az oldalra, mindezt 40-50 millió látogató tekinti meg. Az Amazon vezetője, Jeff Bezos bizakodóan tekint a jövőbe, örömére válik, hogy segíthet új szolgáltatásokat építeni a játékos közösségek számára.

Hasonló, a játékosok közösségek támogatására kialakított streamoldal az azubu.tv ; a ustream felületén a www.ustream.tv/explore/gaming, valamint a kínai douyutv.com. Szisztematikájuk mindegyike megegyezik a Twitchével, azonban népszerűségben egyik sem veheti fel vele a versenyt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése