keresés

2014. október 20., hétfő

Komplikációk nélkül

A Life Sciences Baltics nevű tudományos kutatócsoport tagjai kifejlesztettek egy új eszközt, amely a napjainkban egyre elterjedtebb "wearable" eszközök családját gyarapítja majd.

www.femina.hu


Miért kellene minden kismamának ez az eszköz?

A LifeInU kifejlesztett egy olyan szerkezetet, amelyet a leendő anyuka a hasára illeszt és részletes beszámolót kap a magzat egészségi állapotáról. Ez a figyelőrendszer különösen ajánlott azon terhes nőknek, akiknél már a terhesség korai szakaszában kiderül, hogy veszélyeztetettek.
Ha nem áll fenn semmilyen komplikáció, akkor is ajánlott beszerezni egy ilyen eszközt, hiszen így a kismama nagyobb biztonságban érezheti magát, bármikor felrakhatja a hasára a gépet, ezáltal azonnal képet kaphat a babáról.

Orvos a gépben

Azt már említettem, hogy a terhesség bármely szakaszában fontos adatokat tudhatunk meg a magzat egészségi állapotáról, többek között:
  • kiszűri a terhesség kezdeti szakaszában felmerülő problémákat, pl: vetélés, koraszülés
  • méri a vérnyomást
  • mutatja a pulzusszámot 
Azonnali kiértékelést ad, és képes videóhívást kezdeményezni a kezelőorvossal.
A gép az adatokat feltölti a felhőbe, ahová a kezelőorvos értékelésével együtt egy mesterséges intelligencia kiértékeli, hogy mi a teendő, pl: több vitamint kell bevinni, vagy éppen felkeresni az orvost.

www.elkapottpillanatok.hu


"Minden fejben dől el" - természetesen az eszköz is meghibásodhat, nem garantálhat biztosat, de megkönnyítheti az amúgy is stresszes kismamák napjait, azzal, hogy nem kell naponta négyszer felkeresniük az orvosukat.

Forrás:

LSB.2012
A babafigyelő wearable

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése