keresés

2014. október 13., hétfő

Változások a Pintersest életében

Forrás

A Pinterest egy amerikai közösségi képmegosztó oldal, melynek béta verziója 2010. márciusában kezdte meg működését (béta verzióban). Funkciója szerint lehetővé teszi, hogy a regisztrált felhasználók témák szerint rendezett fényképeket osszanak meg egymással és a világgal.

A Pinterest látogatottsága folyamatosan nő, azonban még így sem sikerült a tulajdonosoknak elérni, hogy nyereségessé váljon. Mivel szeretnének minél inkább felhasználóbarátok maradni, így nem akarják elárasztani kéretlen tartalmakkal az oldalt.

Benn Silbermann, a társaság első embere véleménye szerint:
"Az emberek azért töltenek el időt az oldalon, hogy tervezgessenek és inspirációt nyerjenek másoktól, akik ugyanezt teszik. A Pinterest ebből a szempontból különbözik a közösségi hálózatoktól; a mi felhasználóink csak ritkán akarnak reakciókat kiváltani. Sokkal inkább arról van szó, hogy összeállítsanak egy víziót arról, hogy mit akarnak a jövőben tenni. A szervezés és az inspiráció áll az első helyen. Az emberek valami inspirálót akarnak felfedezni és miután online teszik ezt, nagyon gyorsan még több dolgot is kideríthetnek a felfedezett dolgokról. Például hogy egy művésznek milyen más művei vannak, utazás esetén több helyet is felkutathatnak a közelükben, míg egy termék esetében megtudhatják, hogy hol vásárolhatják meg"
"A legfontosabb pedig eközben a másokkal való kapcsolat, megoszthatjuk velük az adott témával kapcsolatban bennünk felmerülő érzéseket. Az emberek nagyon különleges dolgok iránt érdeklődnek és örülnek, ha másokat is érdekelnek ezek a dolgok"
Szerinte a felhasználók megértik, hogy a bevételek létfontosságúak számukra és az oldal számára is, hiszen így javulhat a szolgáltatások minősége, valamint így elenyészőbb annak az esélye is, hogy anyagi problémák miatt a megy tönkre a honlap.

"Megkérdeztük magunktól, hogy a növekedés miként változtatja meg a platformot és hogyan keresnek az emberek a rendszerünkben. Újra fel kellett találnunk a keresőnket és az ajánlási funkciót. A hagyományos keresést a Google uralja, de ez a fajta keresés csak akkor egyszerű, ha valaki tudja, hogy pontosan mit is keres. De mi van akkor, ha valaki nincs ezzel tisztában? Ezért alkottuk meg a célzott keresőnket. Amennyiben valaki még nem döntötte el mire is keres rá, akkor mi számos lehetőséget mutatunk meg neki azzal kapcsolatban, hogy miként kutathat specifikusan tovább."

"Amikor valaki egy szoba berendezésével kapcsolatban keres valamit, akkor megjelenítünk például egy asztalt vagy egy ágyat. Amennyiben ő kiválasztja az ágyat, akkor különböző típusú ágyakat mutatunk neki. Miután kiválasztotta a neki tetsző típust, akkor különböző tervezőket és azok termékeit tekintheti meg. Az új keresőnk nemcsak jó választ ad, hanem egyúttal egy ösvény is, amin különböző választási lehetőségek vannak. A következő lépés az lesz, hogy további országokban jelenünk meg. A Pinterest már 32 nyelven érhető el, most ezekben az országokban nyitunk kirendeltségeket. A következő irodánkat Brazíliában nyitjuk."

"Ahhoz, hogy egy sikeres céges kultúrát építhessünk ki boldog emberekre van szükség. Olyanokat kell alkalmazni, akik ugyanezt az értékrendet vallják. Olyanokat kell találni, akik valamit szeretnének felépíteni, olyasmit, ami akár csak egy kicsit is megváltoztatja a világot. Nálunk a mérnökök, menedzserek, tervezők kis csoportokban dolgoznak együtt és mindegyik csapat egy adott problémára összpontosít. A döntéseket igyekszünk úgy meghozni, hogy mindenki véleményét kikérjük."

A szolgáltatás március óta magyarul is elérhető.

Forrás
A Pinterestről bővebben
Bemutató videó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése