keresés

2014. október 6., hétfő

Fappening : 4. felvonás


     Elérkezett a celebgate botrány negyedik hulláma.Olyan ismert emberek kerültek most célpontba, akik még nem is tudtak erről a fappeningnek elnevezett jelenségről. Többek közt az első férfiáldozatot is "megismerhetjük" Hulk Hogan fia, Nick személyében. Mellette még olyan híres celebnők képei kerültek napvilágra mint Winona Ryder, Kelly Brook, Erin Heatherton vagy a Beverly Hills 90210 szereplője, AnnaLynne McCord.


    A képek kiszivárogtatása a már megszokott módon történt, az ICloud szolgáltatásban található privát adatokat törték fel a hackerek ,majd a képeket a 4chan fórumain osztották meg. Az Apple természetesen azóta folyamatosan próbálja orvosolni a problémát és egyre szigorít a védelmi rendszerén,azonban mostmár késő,hiszen valószínűleg ezek, a már augusztus végén feltört felhasználói rendszerekből lementett képek. A hackerek nyilvánvalóan biztosra mentek, és a cél a folyamatos kiszivárogtatás,feltehetőleg a nagyobb profit reményében.

     A különböző fórumok ,mint pl. a 4chan és a Reddit folyamatosan törlik a megosztott képeket a jogsértések miatt. A Reddit meg is szüntette a Fappening nevű oldalát , miután az első botrányt követően , figyelmeztetést kapott,hogy megsértette a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) szabályait. A Google is követi a többiek példáját, főleg azok után, hogy egy ügyvéd 100 millió dollárra (24,62 milliárd forintra) perli őket, amiért jó ideig elérhetők voltak a meztelen fotók a Google képkeresőben.

forrás1
forrás2
forrás3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése