keresés

2014. október 6., hétfő

Kuddle, Instagram gyerekeknek

Forrás

Egy norvég csapat fejlesztése, mely az Instagram gyerekbarát verziója lesz a tervek szerint. A projektet már hónapokkal ezelőtt bemutatták, de a végleges applikáció még csak pár napja jelent meg.

Az ötlet egy apuka fejéből pattant ki, akinek hét éves fia szeretett volna regisztrálni az Instagramra. Ole Vidar Hestås (ötletgazda és társalapító) azonban az online világ veszélyei miatt nem engedte meg neki. Helyette létrehozta a Kuddle-t, mely a tervek szerint biztonságos lesz a legfiatalabbak számára is.
Regisztrációja szülői engedélyhez kötött, emelet napi 24 órában moderátorok szűrik a nem gyerekbarát tartalmakat. Nincs sem kommentálási, sem pedig üzenetküldési lehetőség. Lájkolni is csak anoniman lehet. A feltöltött képeket lehet effektelni, rajzolni, írni rájuk. Barátokat, követőket itt is szerezhetünk.
A Kuddle még csak idén májusban kezdte meg működését, de már sok befektető mutatott érdeklődést rá. A készítők elzárkóznak a hirdetések megjelenítésétől, vagy hogy fizetőssé tegyék az alkalmazást. Egyeztetéseket viszont folytatnak olyan gyártókkal, mobilszolgáltatókkal, akik támogatják a gyerekbarát megoldásokat.
Az alkalmazás egyenlőre Android-on, illetve iOS rendszeren használható.

Forrás1
Forrás2
Bemutató videó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése