keresés

2014. október 6., hétfő

Csevegőalkalmazáson gondolkodik a Google


     A WhatsApp, a Viber, az iMessage, vagy a SnapChat sikereit ismerve nem lehet csodálkozni azon, hogy a Google annak ellenére részese szeretne lenni ennek a területnek, hogy már van saját csevegő alkalmazása. A Hangouts azonban egy egészen más célú, jellegű chat rendszer, ami rengeteg szálon kötődik a Google-höz, és nehézkes, bonyolult a használata.  
      Az indiai The Economic Times arról számolt be, hogy a keresőcég a WhatsApP   elszalasztása után arra jutott, hogy szükség van egy saját fejlesztésű, de a szolgáltatásaitól teljesen független üzenetküldő alkalmazásra, amit első körben Indiában tenne elérhetővé. Ennek érdekében a cég e területért felelős termékmenedzsere, Nikhyl Singhal el is utazott Indiába, hogy felderítse a chat appok helyzetét, részesedését az országban, valamint a térségben.
     A Google üzenő alkalmazása egyelőre a fejlesztés korai szakaszában van, azt azonban már most lehet tudni, hogy teljesen ingyenes lesz és a használatához nem kell bejelentkezni a google-ös adatokkal.

     Versenytárs

Egyértelműen a WhatsApp számít.  A készülő app több, a helyi szokásokhoz, körülményekhez igazodó funkciót, képességet fog tartalmazni – ilyen lesz pl. a hindi nyelv beépítése, vagy a szövegfelismerésen alapuló, hanggal történő üzenetírás lehetősége. India kiemelt fontossággal bír a Google tervei között, itt indult el elsőként az Android One készülékprojekt, Indiai hatalmas növekedési potenciállal bír, becslések szerint 2019-re ez az ország lesz a világ  második legnagyobb mobilos piaca Kína után. A WhatsApp jelenleg 60 millió aktív, felhasználóval rendelkezik, a Viber 25 milliót birtokol.
      India mobilos ellátottsága félelmetes tempóban növekszik. Ahogy a mobilok jelenléte nő, úgy az IT beruházások is felgyorsulnak, amivel kapcsolatban a Gartner azt jósolja, hogy 2015-ben a vállalatok, szolgáltatók 2 milliárd dollár értékű beruházást fordítanak majd adatközpontok kiépítésére

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése