keresés

2014. október 13., hétfő

Vége az "ÜSS! és a "Szeretlek Mari" tetoválásoknak


Egy korábbi posztomban már bemutattam, hogy egyre elterjedtebbek a "wearable" azaz a testünkön, vagy éppen a bőrünk alatt hordható eszkzöket.
  

Még meg sem jöttek az okosórák, máris haladunk tovább

A legújabb termékeke a különböző gyártóktól száramzó okosórák. Ilyeneket dob piacra a Samsung (Galaxy Gear), az Apple (iWatch), a Motorola (Moto 360 ), vagy az LG, Pebble.
Az okosórák legtöbbje még "csak" telefonnal együtt használható, mintegy kiegészíti azt, de már készülnek a telefon nélkül használható darabok is.

A Motorola prémium anyagokkal készült Moto 360 okosórája a versenytársakkal ellentétben kerek lappal ellátott remek kiegészítő.Elegáns darab, szavakkal is irányítható, megmutatja ki hív, ki hagy üzenetet, időpontokat jelez és jelzi a közösségi hálón kapott értesítéseket is.

Toroktetkó


A Google birtokában lévő Motorola egyre nagyobb teret enged a touchless, azaz érintés nélküli eszközök terjesztésének. Nemrég hozták nyilvánosságra a nyakra tetoválható mikrofon szabadalmát, amely a wearable eszközök csúcsa lehet, hiszen már a börünkön, illetve a felső réteg alatt helyezkedne el.

Az elektronikus bőrtetoválás egy sci-fiben teljesen "átlagosnak" mondható, ám a való életben döbbenetes változást jelenthet.
A tetoválás tartalmaz egy beépített mikorofont, egy tápegységet, amit egy személyes területi hálózat tud tölteni és egy a vezeték nélküli kommunikációt elősegítő adóvevőt. (Mindezt a nyakunkon, a bőrünk alatt).

A Motorola már bejelentkezett a szabadalomért, de még nem lett hivatalosan bejegyezve.

A tiszta, háttérzaj nélküli beszélgetés elősegítése végett a mikrofont egyenesen a torok mellé tetoválnák, hogy így a gégéről felvett rezgésekkel segítsen kiszűrni a különböző zajokat.

Ha ez a technológia megszületik, akkor a sok karórájába beszélő James Bond mellett megnő azoknak a száma, akik már csak magukban beszélnek...

Forrás

Index


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése