keresés

2013. november 14., csütörtök

Ismeretlen hívószám esetén is megmondja az új Android, hogy ki hívott minket

A Google az Android 4.4-ben egy érdekes újítást vezet be, amely az egyik oldalon hasznos lehet, a másik oldalon adatvédelmi problémákat vet fel. A cég új mobilos rendszere ugyanis ha azt érzékeli, hogy olyan számról hívnak minket, ami nincs benne a telefonkönyvünkben, megpróbál az interneten utánanézni a hívó identitásának és ha ez sikerül neki, az illető nevét, sőt, akár fotóját is megjeleníti a szám mellett.
A keresőóriás által nemes egyszerűséggel "Caller ID by Google"-nak hívott funkció számos forrásból próbálja meg a hívót beazonosítani. Így például utánanéz a számnak a Google Places, a Google Apps és a Google fiókok profiladatai között is, és ha valamelyik helyen megtalálja, akkor a mobilneten át lekéri az ahhoz kapcsolt nevet, sőt, profilképet is.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valakinek például van fotója feltölve a Google+-oldalára, akkor ha egy vadidegen Android 4.4-es készüléktulajdonost fog hívni, az illető készülékén azonnal arcképe is meg fog jelenni teljes neve mellett is. A funkció ugyanakkor csak abban az esetben fog így működni, ha a felhasználó megadta telefonszámát profillapján a Google-nak, az ellenőrzésre is került, és nem tiltotta le adatai kiadását a Called ID szolgáltatás keretén belül.

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése