keresés

2013. november 24., vasárnap

Facebookozunk éjjel-nappal?



Az ArvaliCom 2013-as kutatása szerint a 4,7 millió embert számláló magyar felhasználók 90%-a napi szinten lép be Facebook profiljába. Ez azért is érdekes adat, mert egyre gyakrabban röppentek fel olyan hírek, hogy a közösségi oldal népszerűsége csökkenésnek indult. 

A lakosság 88%-a naponta, ezen belül 55% többször is használja az oldalt, ráadásul 40%-uk alkalmanként és átlagosan egy óránál is többet tölt a Facebookon. A megkérdezettek 8%-át idegesíti az oldal, míg 30% kifejezetten szereti azt, sőt, 15% már nem is tudna élni Facebook nélkül.


Ugyanakkor 55% minden további nélkül el tudná képzelni, hogy az oldal nélkül létezzen. A megkérdezettek 75%-ánál csak kiegészítő vagy egyáltalán nem fontos, közel 22% életében viszont fontos szerepet játszik, s csak 3,6% vallotta magát függőnek. A megkérdezettek 97%-a állítja, hogy hasznos információkat talál a Facebookon, 88%-uk, ha különböző intenzitással is, de szívesen meg is osztja ezeket.

A megkérdezettek 15%-ának okozott párkapcsolati problémát Facebook-tevékenység, 3%-nál szakításra is sor került emiatt. A megkérdezettek 20%-ánál már legyőzte valaha a Facebook a szexet, sőt, 6%-uk vallja, hogy „mindig a Facebook győz”. A többség (76%) azért még a hagyományos testi örömökre szavaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése