keresés

2013. november 29., péntek

Kimúlóban a hagyományos tévézés



Egy a Gemius által végzett kutatás szerint a televíziózás Magyarországon sem tekinthető már lineáris médiumnak. A közeljövőben olyan jelenségeket figyelhetünk meg, mint a multiscreening, a Video on Demand (VoD) és livestreaming rohamos fejlődése. Egyre inkább eltávolodunk attól a mintától, melyben a műsorszolgáltató mereven diktálja a programot.
De a televíziós műsorszolgáltatók nem hagyják figyelmen kívül a tartalomfogyasztás új módját, hanem rugalmasabb programszolgáltatásra törekszenek. A multiscreening növekvő tendenciája révén az online tartalom hatékony kiegészítője az egyes tévéműsoroknak.

Video on demand (VoD) könnyen elérhető videótartalom a néző által választott időben és készüléken. Jelenleg az ilyen típusú tartalmak ismert weboldalakon, alkalmazásokon keresztül, vagy kábeltévés hálózatok kínálatában érhetőek el, nem sokkal a premier után. A nyugati piachoz képest azonban érdemes figyelembe venni, hogy Európa ezen részén az online kalózkodás igen elterjedt, így vonzó ajánlat, alacsony ár és a felhasználóbarát fizetési modell optimális kombinációja szükséges, hogy a szolgáltatás népszerűvé válhasson.

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése