keresés

2013. november 14., csütörtök

Mozilla Firefox OS-alapú okostelefon a Telekomtól

A Telekom bejelentette, hogy november elejétől Magyarországon is megkezdi a Mozilla Firefox operációs rendszerével működő okostelefon értékesítését. Az új Alcatel One Touch Fire készülék, a hazai szolgáltatók közül elsőként a Telekom kínálatában érhető el.
A Firefox OS-alapú okostelefonok az első olyan eszközök, amelyek teljes mértékben webes technológiákkal működnek. A világszerte több százmillió ember által használt internetes böngészőnél, a Firefoxnál megszokott biztonságot, adatvédelmet, testreszabhatóságot és egyszerű kezelhetőséget kínálja most a Firefox OS okostelefonokra is.

Az adatvédelemben és biztonság terén is élen járó Firefox az okostelefonban is elérhetővé tette a „Ne kövessenek” funkciót, amellyel az Alcatel One Touch Fire mobiltelefon tulajdonosai is szorosabban szabályozhatja a böngészéskor tárolt személyes információk körét. A Ne kövessenek funkcióval jelezhetik a felhasználók a hirdetőknek, hogy azt kívánják, ne használják a célzott reklámozást szolgáló nyomkövetést. Ezt az adatvédelmi funkciót a Mozilla vezette be a piacon elsőként, és a Firefox volt az első asztali gépes és mobilböngésző, amelyben megjelent.
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése