keresés

2013. november 13., szerda

YouTube sztárok

A vicces és macskás videók korszakában egy új pénzkereseti lehetőség kapott szárnyra a YouTube felhasználók körében. Ezt a munkát főnökök nélkül, otthonunkban is végezhetjük, ráadásul ha szerencsénk van és jó témát sikerül kiragadnunk, igazán nagyot szakíthatunk. Hogy mi ez az álom állás? Természetesen a youtuber szakma! 

Mint minden lenyűgöző újdonság ez is szélsebesen terjedt el, és ma már odáig "fajult" hogy külön YouTube sztárokról beszélhetünk. Elég csak Psy -t említenem, a senkinek sem idegen előadót, aki a YouTube legnézettebb videójával, a Gangnam Style klipjével lett világsztár, ami ma meghaladja az 1 819 000 000 nézettséget és ezzel - becslések és kétes pletykák szerint - 1,5 millió dollárra tett szert. 



Azonban nem mindenki szerencsés és a sikerhez bizony több év kell, ahogy az a ma is csúcstartó PewDiePie-nál történt. 

A svéd származású Felix Arvid Ulf Kjellberg (Gothenburg, 1989.okt.24 -) 2009. áprilisában hozta létre csatornáját, ahol játék kommentátorként kezdte. A rendszeres YouTube felhasználók tudják, milyen sok hozzá hasonló kommentátor van, ezért meglehetősen nehéz kitűnni a tömegből. PewDiePie ezt egyéniségével érte el. Ő ugyanis a megszokott játék kommentálás helyett, show-t csinált a játékokból, ami így azok számára is élvezhető lett, akik egyáltalán nem játszottak ehhez hasonló játékokkal. Feliratkozói szerint, nem a játékokért nézik őt - ahogy a többi kommentátornál - , csupán azért, hogy nevethessenek rajta egy jót. Ez a taktika olyan jól bevált, hogy mára 3 díjat is elnyert, valamint 18 milliós feliratkozói számával ma is ő tartja a YouTube rekordját





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése