keresés

2016. március 4., péntek

2016 tavasz - Microsoft

2016-03-04 - Microsoft - hírszemle



Index - Tech - Lassul a mobilpiac, egyre jelentéktelebb a Windows Phone

This link recently saved by fodorjanos on March 04, 2016
1Save
Még több Android: androidos készülékekből tavaly 1,17 milliárdot értékesítettek, ami az idén 1,25 milliárdra, 2020-ra pedig 1,62 milliárdra emelkedik. Az Android készülékek piaci részesedése az idei 82,6 százalékról az évtized végére 84,6 százalékra nő. Még kevesebb iOS: Az iOS készülékek értékesítése tavaly 20,2 százalékkal 231,5 millióra emelkedett, a készülékek eladási ára pedig a 2014-es 663 dollár után 2015-ben 713 dollár volt. Az idén enyhe csökkenés várható, a 231,2 milliós értékesítés 15,2 százalékos piaci részesedésnek felel majd meg. 2020-ra az iOS részesedése 269 millió készülék eladásával 14,0 százalékra csökken. És még annál is kevesebb Windows Phone

Ezt is megértük: a Microsoft és az EU együtt az USA ellen - IT café Mérleg hír

This link recently saved by fodorjanos on October 21, 2015
1Save
A konfliktus alapvető forrása, hogy az EU és az USA adatvédelemmel kapcsolatos szabályozásai nem kompatibilisek, lehetetlen úgy kompromisszumot kötni, hogy az egyik fél ne változtatná meg gyökeresen szemléletét: a jogszerű adatcseréhez vagy az Egyesült Államokban kellene szigorítani a megfigyelési törvényeken (melyek igen széles jogkört adnak a nemzetbiztonsági szervezeteknek), vagy pedig Európában kellene enyhíteni a kemény elvárásokon. Jelen pillanatban egyikre sem látszik esély. Brad Smith mégis valamiféle kompromisszumos javaslattal próbálkozik, ám ebben szemmel láthatóan szembehelyezkedik saját kormányával, és inkább az EU pártjára áll. A jogász arra hivatkozik, hogy az adatcsere megnehezítése vállalatának, így az amerikai gazdaságnak is súlyos károkat okozhat, ezért azt javasolja, hogy ha egy uniós polgár adatait az USA területén tárolják, az amerikai kormányzat csak akkor kérhesse ki azokat, ha a körülmények és ez a kérés megfelel az EU adatvédelmi szabályozásának – és ez természetesen fordított esetben is igaz legyen.

Index - Tech - Pénzt osztogat a Microsoft, csak terjedjen a Windows 10

This link recently saved by fodorjanos on October 18, 2015
1Save
ha valaki legalább 599 dollár értékben vesz új laptopot, 200 dollárt kap vissza, azonban ha MacBookot küldenek be, ez az összeg 300 dollárra is felemelkedhet

Index - Tech - Totális háború: Microsoft vs. Google vs. Apple

This link recently saved by fodorjanos on October 07, 2015
1Save
Megjelentek az új Surface tabletek és a Lumia okostelefonok, tehát az Apple és a Google után a Microsoftnak is megvannak a saját tervezésű hardverei 2015 év végére. Ezekkel fogja népszerűbbé tenni a szoftveres platformját, hogy azon milliószámra adjon el szoftvereket, és negyedévenként több milliárd dollárt kaszáljon.

Desktop Nirvana: The browser wars are back. Thank goodness. | WIRED

This link recently saved by fodorjanos on September 19, 2015
1Save
desktop browsing isn’t as dead as you think. Sure, the number of mobile devices exceeds desktop ones—but “there’s actually more browsing going on through desktops than all those mobile phones put together,”

Index - Tech - Steve Jobs már megint előre látta a jövőt

This link recently saved by fodorjanos on August 12, 2015
1Save
Lassan minden pluginnak vége. A Flasht korábban nagyon sok különböző dolgokra használták, videólejátszásra, animációkra. Az IE6 egyeduralkodásának öt évében a böngészők fejlesztése stagnált, ez pedig utat nyitott a pluginok fejlesztőinek. A maga idejében az Adobe Flash Playere kiterjesztette a böngészők lehetőségeit: végre lehetett videókat lejátszani, animációkat futtatni, akkor még senki nem úgy gondolt a szoftverre, mint egy lassú, veszélyes, instabil, de kényszerből telepített régiségre. Maga a Microsoft is felismerte, hogy szükség van pluginekre, hiszen 2007-ben bemutatta a saját Flash-ellenfelét, a Silverlightot, amit szintén videostreamingre és animációk lejátszására találtak ki. Pár évvel ezelőtt is jelentek meg még újabb pluginek: a Unity a háromdimenziós támogatást valósította meg, a Google Voice és Video pedig hangalapú és videós chatet. Az Adobe Flash tulajdonképpen rendet tett az online videolejátszás terén.

Index - Tech - A Windows 10-hez fiatalodott a Microsoft

This link recently saved by fodorjanos on June 25, 2015
1Save
Ezután Satya Nadella kormányzásával a Microsoft teljes fordulatot vett, és a vállalat elindult egy nagyon ígéretes irányba. Az új cégvezető iránymutatása négy szóban összefoglalható: Cloud first, mobile first Vagyis a cégnek mostantól a felhőre és a mobil eszközökre kell összpontosítania, nem az évtizedek óta tuningolt operációs rendszerére és irodai szoftvercsomagjára. Ennek a mantrának a hatása alatt a cég futószalagon kezdte gyártani a szoftvereket, és a saját platformja helyett a piacvezető rendszerek kaptak elsőbbséget. A Microsoft belátta, hogy ott van a pénz, ahol a felhasználók, tehát ha bődületesen sok kézben akarnak Excelt látni, akkor azt előbb Androidra és iOS-re kell kiadni.

Microsoft Rolls Out Office 365 Video on Desktop and Mobile

This link recently saved by fodorjanos on April 17, 2015
1Save
microsoft is rolling out Office 365 Video, a new service that lets companies upload and share video content with their entire organizations on desktops and mobile devices.

Index - Tech - Súlyos hibát találtak a Windowsban

This link recently saved by fodorjanos on April 15, 2015
1Save
A Cylance szerint a most felfedezett hiba úgynevezett forever day vulnerability, vagyis örök időktől fogva létező sebezhetőség. Azért hívják így, mert az eredeti hiba az 1997-es felfedezése óta közismert volt, és állandó fenyegetést jelentett. Ezúttal viszont nagyobb a veszély. Míg a Spangler által felfedezett hiba csak az Internet Explorert érintette, az SMB átirányítás már az összes Windows-verzión futó szoftvereket érinti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése