keresés

2024. március 15., péntek

A Microsoft áprilistól kiterjeszti a Copilot for Security elérhetőségét

A Microsoft bejelentette, április 1-től kiterjeszti a Copilot for Security elérhetőségét, azaz innentől kezdve világszerte bárki hozzáférhet. Jelenleg csupán 300 ügyfél használja ezt a szolgáltatást. A Security Copilot (vagy Biztonsági Copilot) egy olyan mesterséges intelligencia alapú szoftver, amely a kiberbiztonsági szakembereknek segít. Lényegében egy kiberbiztonsági chatbot, amelynek alapja az OpenAI GPT-4, valamint a Microsoft saját biztonsági modellje. A hamarosan általánosan is elérhető szoftver egyes munkafolyamatok automatizálásával jelentős segítéget nyújt a kiberbiztonsági ügyekben, de a Microsoft szerint a szakemberek fejlődését és tanulását is segíti a program.



Mit tud a Copilot for Security?

A Microsoft azt ígéri, hogy ezzel a szoftverrel a felhasználó "a mesterséges intelligencia sebességével és méretarányával" dolgozhat, segítségével a rendszergazdák napok, hetek helyett akár perceken belül tudnak reagálni a fenyegetésekre. A Security Copilot képes összefoglalni a kiberbiztonsági incidenseket, összegezni a rendszer gyengepontjait, de akár linkeket, vagy fájlokat is beilleszthetünk a programba, és információt kérhetünk azokról. Emellett igényelhetünk információt az egyéb biztonsági szoftvereinket (mint például a Microsoft Defender) érintő incidensekről és figyelmeztetésekről.

A Microsoft kiemeli, hogy az előzmények és a generált válaszok mind automatikusan mentésre kerülnek, de ezekhez az adatokhoz csak a felhasználó férhet hozzá. A mentésnek köszönhetően bármikor át tudjuk tekinteni, milyen adat került be, illetve ki a programból. Mindezt egy letisztult, egyszerű felhasználói felületen keresztül tehetjük meg: egy szövegdobozba írhatjuk kérésünket, kérdésünket, vagy ugyanide illeszthetjük az aktuális fájlt, vagy URL-t.

Új fizetési stratégia

A Copilot for Securityhez a Copilot for Microsoft 365 szoftverrel ellentétben nem megszabott havi összeg ellenében lehet majd hozzáférni, ehelyett a Microsoft négy dollárt számol fel minden "biztonsági számítási egységért" (a gyakorlatban ez körülbelül azt jelenti, hogy a felhasználó négy dollárt fizet óránként). Andrew Conway, a Microsoft biztonsági marketing alelnöke azt mondta, ennek a módszernek a segítségével a felhasználók "csak azt vásárolják meg, amire valóban szükségük van". Azt remélik, ezzel a stratégiával széles körben, egyszerűen élhetnek a vásárlók a szolgáltatás nyújtotta lehetőségekkel.

Forráscikkek

IT Café - AI segítségével ellenőrzi a Microsoft a biztonságot 

The Verge - Microsoft’s AI Copilot for Security launches next month with pay-as-you-go pricing













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése