keresés

2024. március 11., hétfő

A Microsoft lépéseket tesz az Európai felhasználók adatai védelméért

A National Security Agency alkalmazottja, Edward Snowden körülbelül tíz éve felfedte, hogy a CIA lehallgatta nem csak a saját polgárainak, hanem az európai polgárok beszélgetéseit és adatait. Ez félelmet keltett az emberekben világ szerte. Az keletkezett bizonytalanság és félelem miatt kezdett el tárgyalni az Európai Unió az Amerikai Egyesült Államokkal évekkel ezelőtt. Mára az Európai Unióban kialakult szigorú adatvédelmi törvények egy olyan biztonságot biztosítanak, amely az Amerikai Egyesült Államokban nincs jelen.

A szigorítások és törvények miatt a Microsoft úgy döntött, hogy európai ügyfelei személyes adatai a régióban lesznek csak felhasználhatók és tárolhatók.

Mit csinál pontosan a Microsoft?

A személyes adatok, mint feljebb is említettem a régióban lesznek felhasználhatók és tárolhatók. Más szóval a felhasználók adatai nem kerülnek az Európai Unión kívülre. A Microsoft szándékát a cég alelnöke Brad Smith jelentette be még 2021-ben. A célt több fázisban kívánja elérni. Jelenlegi állása szerint Európában már néhány adatot, valamint a rendszer által generált logokat is képes feldolgozni.

Persze ez az Európát érintő funkció a Microsoft más alkalmazásaira is kiterjed. Így az Azure, Microsoft 365, Power Platform, és Dynamics 365 is érintettek.

További lépések

A következő fázisban a technikai támogatáshoz szükséges átmeneti adatküldeményeket is itt fogják tárolni. Valamint a fentebb említett adatfeldolgozást a személyes adatokra is ki akarják terjeszteni. Továbbá egy fizetős támogatást is terveznek, amely a kezdeti technikai segítséget az Európa Unión belülről biztosítja.

Felhasznált cikkek: Az EU-ban lévő felhős ügyfelek minden adata a régióban lesz feldolgozható és tárolható. ;
Microsoft lets cloud users keep personal data within Europe to ease privacy fears

Kép: pikisuperstar képe a Freepik oldalon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése