keresés

2024. március 9., szombat

Louisianai könyvtár duplájára növeli e-könyv és hangoskönyv kínálatát

A Lafayette Public Library (Louisiana, USA) 2024. március 13-tól a kölcsönözhető digitális tartalmait ezentúl a Bibliotheca CloudLibrary alkalmazáson keresztül szolgáltatja olvasói felé. A szolgáltatóváltásnak köszönhetően az elérhető e-könyvek és hangoskönyvek száma hamarosan a kétszeresére növekszik. Az átállással egyidőben a könyvtárhasználók korábbi Libby by Overdrive alkalmazásának elérhetősége megszűnik. 

Az új platformon keresztül további 34 louisianai könyvtár kölcsönözhető digitális tartalmai kerülnek a kínálatba, ami több mint 250 ezer példányt jelent. A CloudLibrary alkalmazáson keresztül a könyvtár egyúttal a Comics Plus és a NewsStand tartalmaihoz is hozzáférést biztosít. Így több mint 25 ezer digitális képregény és manga, a NewsStand-nak köszönhetően pedig több mint 7500 digitális folyóirat és magazin lesz olvasható a könytári tagsággal rendelkezők számára. A Lafayette Public Library digitális gyűjteménye hamarosan közel félmillió címet fog tartalmazni.

CloudLibrary

A Bibliotheca CloudLibrary alkalmazása felhőalapú digitális tartalomkölcsönző rendszer, melynek használatakor nincs szükség e-olvasók beszerzésére, kölcsönzésére, szervizelésére. A Bibliotheca egy olyan vállalkozás, amely könyvtári támogatást nyújt az e-könyvek kölcsönzéséhez. Kölcsönzőrendszerük neve: CloudLibrary, mely világ vezető e-könyv és hangoskönyv megoldása. Az alkalmazás úgy lett kialakítva, hogy a könyvtárhasználók számára bárhol elérhető legyen. Használatához egy okostelefon vagy tablet szükséges. 

Az alkalmazás ingyenesen elérhető Apple és android eszközökön valamint a Chrome böngészőben, de több e-olvasó (Kindle Fire, Nook e-reader, Kobo e-reader) is képes kezelni  a CloudLibrary-t. 

Forráscikk: Louisiana Libraries double e-book, audio book inventory - Kpel965 - 2024. február 27. New eBook and eAudiobook Platform Offers More Titles, Shorter Wait Times - Lafayette Public Library  

Képek forrása: CloudLibrary, Lafayette Public Library

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése