keresés

2024. március 12., kedd

Újabb streaming szolgáltatókon ér véget a jelszómegosztás

A Disney+ és a Hulu streaming szolgáltatóknál is véget ér a felhasználó fiókok jelszavainak megosztása. Ezzel újabb tagok csatlakoztak a Netflix által eredetileg elindított "razziához". Az új felhasználók számára januártól, még a régebb óta előfizetők számára március 14-én lép életbe a korlátozás.



Előzmények

A Netflix a tavalyi év folyamán véget vetett a saját streaming platformján a jelszómegosztásnak, mely először hatalmas felháborodást eredményezett az előfizetők körében. Ennek ellenére majdnem 9 millió új felhasználóval bővült a szolgáltató a bevezetést követően. Ezt a sikeres művelet és növekedés láttán a Disney is csatlakozott versenytársa mellé és elindította a saját oldalán is a jelszómegosztás lehetőségének leállítását. 


A korlátozás


A korlátozás meglévő fiókkal rendelkezők számára március 14-étől, új felhasználók számára már januártól lépett érvénybe. A Disney+ határozatában úgy fogalmazott, hogy egy háztartáson kívülre való jelszavak megosztását fogja akadályozni. Hasonlóképpen a Disney által birtokolt Hulu streaming szolgáltatónál is ez várható. 

A korlátozás bevezetésével és a reklámmentes előfizetés árának emelése $13,99-ra, valamint a tavalyi év kevésbé kecsegtető felhasználó csökkenést követően, egy ilyen korlátozás bevezetése nem biztos, hogy azokat az eredményeket válthatja ki a cég számára, melyeket szeretnének látni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése