keresés

2024. március 18., hétfő

Új készülék érkezhet jövőre, megváltozhat az eddigi iPhone dizájn

Új készülék: iPhone SE 4

Az iPhone SE telefonokat szerintem senkinek sem kell bemutatni, az iPhone 6S óta jöttek ki SE modellek, amik egy régebbi dizájnt kaptak, csak a csip volt újabb benne. Pletykák szerint 2025. elejére várható az iPhone SE 4, az Apple új olcsó mobilja. A már korábban is hiteles információkat szállító The Elec most jó hírrel szolgált a termék kapcsán, állítása szerint lecserélik az LCD kijelzőt és átállítják OLED megjelenítő használatára. A költséghatékonyság jegyében a használni kívánt OLED panel állítólag nem legújabb generációs megoldás lesz, végső soron az egész telefont előző generációs iPhone-okban használt alkatrészekből kívánja összerakni az Apple. Az ilyen fajta "újrahasznosítás" mindig is jellemezte az SE termékcsaládot.

Új dizájnnal érkezhet az iPhone 16

Az Apple idén az őszi eventjén fogja bemutatni az új iPhone 16-ot, amit egy dizájnváltással fog megtenni, valamint új funkciókat is hoznak majd. A cég  állítólag egy igen komoly átalakításra kerül az almás telefonok hardverében - egészen pontosan a készülék hátulján található kamerasziget vonatkozásában. Az új elrendezés ugyanakkor állítólag csak az iPhone 16 alapmodellre, illetve Max változatára lesz igaz, a Pro és Pro Max modellek továbbra is az eddig használthoz hasonló kameraszigettel érkezhetnek majd. Egy plusz gomb bevezetésével rukkol elő az Apple, a bekapcsoló gomb alatt, ami a kamera gyors "elsütésére" lesz majd használható - legalábbis alapértelmezésben. 

Állítólag az iPhone 16 Pro-k belsejét is átrendezi majd a cég, és pl. az antenna átkerül a telefonok másik oldalára. Ezekből persze a felhasználók kívülről semmit nem vesznek észre, és a plusz gomb sem lesz feltűnő, mivel az nem fizikai gomb, hanem csak kapacitív érzékelő lesz majd. 


Források:

https://www.origo.hu/techbazis/2024/02/sokkal-jobb-kijelzovel-johet-az-iphone-se-4

https://pcforum.hu/hirek/27390/apple-iphone-16-kamerasziget-alak-kamera-gomb-mobiltelefon

https://icentrum.hu/2024/02/21/iphone-16-pro-ez-a-10-uj-funkcio-erkezhet/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése