keresés

2011. február 28., hétfő

2011-02-28 - szemle - Google

Hírek, események a Google környékéről


  • 28 feb 2011
    http://index.hu/tech/2011/02/28/eltunt_150_000_gmail-postafiok/

    "Szörnyű reggele lehetett annak a 150 000 Gmail-felhasználónak, akik emailjeik és lementett csevegéseik helyén egy üres postafiókot találtak, benne ugyanazzal az üdvözlő üzenettel, amelyet a regisztráció után láthattak."
  • 27 feb 2011
    http://www.hwsw.hu/hirek/46220/google-search-seo-keresomotor-algoritmus-spam.html?utm_source=hwsw_rss&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+HWSW

    "A komoly és erősödő kritikák hatására a Google alaposan belenyúlt a keresési találatokat rendező algoritmusba és lentebb rangsorolta az alacsony értéket kínáló, másolt tartalmat nyújtó és haszontalan oldalakat, miközben az értékes oldalak előbbre kerültek. Hogy pontosan hogyan kerül valaki egyik vagy másik csoportba, az kérdéses."
  • 24 feb 2011
    http://www.hwsw.hu/hirek/46209/google-maps-traffic-forgalom-terkep-valosideju.html?utm_source=hwsw_rss&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+HWSW

    "Ismét fejlődött a magyarországi Google Maps, ma reggeltől már a főbb útvonalakon követhetjük a forgalom alakulását is viszonylag valós időben. A színkódokkal jelzett várható haladási sebesség hasznos adalék lehet az útvonaltervezéshez, még akkor is, ha a turn-by-turn navigáció továbbra sem elérhető hazánkban."
  • 21 feb 2011
    http://index.hu/tech/2011/02/21/eltunhet_a_hagyomanyos_cimsor_a_chrome-bol/

    "jelenleg négy koncepció van terítéken, melyek különféle navigációs megoldásokkal rendelkeznek: egy klasszikus, egy kompakt, egy radikálisan más elrendezésű, teljes oldalas, úgynevezett „sidetab” modell, valamint egy érintőképernyős verzió."
  • 18 feb 2011
    http://index.hu/tech/uzlet/2011/02/18/vizsgaljak_a_hatosagok_az_apple_uj_elofizetesi_rendszeret/

    "Az Apple kedden jelentette be terveit. Két nappal később a Google is hasonló rendszer beindításáról tájékoztatott, ugyanakkor a One Pass elnevezésű fizetési megoldás révén a tartalomszolgáltatók nagyobb mozgásteret nyerhetnek és kisebb a jutalék is: szolgáltatás a díjbeszedés több formáját támogatja, előfizetés mellett a korlátozott hozzáférést és egyes cikkek megvásárlását is, a Google-nek járó jutalék pedig 10 százalék."
  • 17 feb 2011
    http://index.hu/tech/2011/02/17/a_google_uj_elofizetesi_technologiaja_megrazhatja_a_netes_piacot/

    "Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója tegnap Berlinben, a Humboldt Egyetemen jelentette be a cég új szolgáltatást, a tartalomkínálók számára kifejlesztett One Passt."
  • 03 feb 2011
    http://itcafe.hu/hir/google_android_3_honeycomb_online_market.html

    "Ismertették a Honeycomb kódnevű 3.0 újdonságait, és elindították az online alkalmazásboltot. Egyre versenyképesebb lesz a rendszer az Apple iOS-szal szemben."
  • 01 feb 2011
    http://index.hu/kultur/2011/02/01/a_teremorok_ellensegeinek_csinalt_muzeumot_a_google/

    "A Google virtuális gyűjteménye 486 művész alkotásait mutatja be, bizánci ikonográfiáktól, Rembrandt és Botticelli képein keresztül Cezanne poszt-impresszionista műveiig, sőt még egy magyar művész, Jovánovics György egy alkotását is. A digitalizált gyűjteményben világhírű festmények, műtárgyak nagy felbontásban böngészhetőek egy helyen. Emellett lehetőség van az egyes galériák 360 fokos beberangolására a Street View új, beltéri applikációjának köszönhetően."
  • 28 jan 2011
    http://index.hu/tech/net/2011/01/27/a_google_elkezdte_cenzurazni_a_torrenttel_kapcsolatos_kereseseket/

    "A Google meghajolni látszik a nagy zenekiadók és filmstúdiók lobbija előtt: a cég minden előzetes bejelentés nélkül szűrni kezdett egyes, bittorrenttel, fájlcserével és letöltésekkel kapcsolatos kifejezéseket a kereső kiegészítő szolgáltatásaiban, az Autocomplete-ben és az Instantban. Ez az a két keresési segédlet, ami pár betű beírásából megpróbálja kitalálni, mit akarunk beírni, és előzetes eredménylistákat ad a tippjének megfelelő keresőszavakról."
  • 17 jan 2011
    http://www.hwsw.hu/hirek/45968/google-kereso-piac-web-microsoft-bing.html?utm_source=hwsw_rss&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+HWSW

    "van esélye annak, hogy a kisebb piacokon a tartalomszolgáltatók részéről ellenállás alakul ki és iparági összefogással kisakkozzák a Google-t. Erre kevés esély van, de annál nagyobb igény, ami nagyjából azt jelenti, hogy a Google presztízse szakmai körökben gyengül, s egyre kevesebben látják benne a csodálatos innovátort és egyre többen a kegyetlen elnyomót."
  • 16 jan 2011
    http://doransky.posterous.com/google-vs-facebook-vs-apple?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Doransky+%28Doransky%29

    "a Google nem nagyon látja és ezek a tartalmak bizony egyre fontosabbak. Egyre több adatot, egyre több információt csak a Facebook-on osztunk meg. Az emberek egyre kevésbé blogolnak, osztanak meg képeket, stb. ezen a rendszeren kívül így a Facebook szépen lassan a web komoly részét teszi majd ki, azt a részét biztosan, ami fontos a felhasználóknak."
  • 11 jan 2011
    http://kereses.blog.hu/2011/01/10/state_of_the_empire_a_birodalom_helyzete

    "A túszejtő oldal egy másik oldal tartalmát lemásolja, majd ugyanazt jeleníti meg saját felületén, "pénzt követelve" érte - vagyis reklámokat helyez el mellé. Ha azonban minél több reklám (kiváltképpen ha Google hirdetésekről van szó) és rengeteg más, amúgy oda nem illő cimke szerepel a tartalommal kapcsolatosan, a kereső hajlamosabb a túszejtő oldalt a keresési eredménylistában előbbre helyezni mint az eredetit."
  • 02 jan 2011
    http://index.hu/tech/2011/01/01/mar_megint_a_linux_eve_lesz/

    "2010 január 17-én még jó meglátásnak tűnt, hogy a kicsi és gyenge gépekből még többet fognak eladni, de január 27-én már nem. Steve Jobs bemutatta az iPadet, felforgatta a tartalomipart és a számítógépek piacát. A cloud computing viszont tényleg elkezdett hódítani, egyre több ember rak el, oszt meg és dolgoz fel adatokat szervereken, a saját gépük processzorának és vincseszterének használata helyett."
  • Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése