keresés

2018. május 4., péntek

Bitcoin

Jön a Bitcoin 2!

Több neves közgazdász együttes terve, hogy egy valódi devizákkal fedezett kriptopénzt indítson el - írja portfolio.

Képtalálat a következőre: „bitcoin”
Jacob Frenkel, a JP Morgan Chase International és a Bank of Israel volt igazgatója, Myron Scholes Nobel-díjas közgazdász és Dan Galai, vesznek benne majd részt, és a munkaneve a projektnek Saga lesz. A kriptopénz úgy működik majd, hogy természetes kézzel fogható tartalékot képeznek majd az eszközökre hagyományos devizákban, bankszámlákon vezetik majd. Szigorítások lesznek, például aki Sagát akar venni, egy előzetes pénzmosási ellenőrzésen is át kell, hogy essen. A jegybankok pedig ellenőrizni tudják majd a Saga tulajdonosát.


Folyamatosan nagyobb körű elfogadottságot vívtak ki a kriptodevizák, a titkosított devizák nagyon sok kérdést, és félelmet felvetnek, mivel anonimek, fedezetlenek és nagyon volatilisek. "Én osztozom ezeken az aggályokon és nagy értéket látok a Saga víziójában, mellyel ezeket akarjuk megválaszolni"
- nyilatkozta Frenkel.
Több kockázati tőkealap is lát benne fantáziát, idáig 30 millió dollárnyi befektetői tőkét gyűjtött össze a kriptopénz. A jelenleg projkten 25 ember dolgozik, amit fel akarnak duzzasztani 70 főre az izraeli központjában.


Lejtmenetben a Bitcoin?

Szigorít az amerikai Értékpapírfelügyelet: a világ egyik legnagyobb kritotőzsdéjén, a Binance-on kereskedési zavarokról szóló hírek érkeztek. A hírek hatására a bitcoin árfolyama 10 ezer dollár alá esett, a Coinbase kriptotőzsdén 9800 dollár környékén kereskednek vele . A zavarok mögött az áll, hogy az amerikai értékpapírfelügyelet bejelentette, hogy a digitális tőzsdéknek a felügyeletnél regisztrálniuk kell.


A hírre közel 10 százalékot zuhant a legnagyobb kriptopénz, a bitcoin árfolyama, mivel a befektetők radikális szigorításként értelmezik a bejelentést.


Külső támadás?


Warren Buffett: a bitcoin nem egy befektetés

Twitter-üzenetben tette közzé a Binance vezérigazgatója, hogy az oldal potenciális kereskedési zavarok után nyomoz, külső támadások nyomai után is vizsgálódnak.

Warren Buffett úgy véli, hogy a Bitcoinra nem lehet befektetésként tekinteni, mert nincs mögöttes értéke. Buffett úgy véli, hogy ha az ember vesz egy eszközt, annak önmagában is képesnek kell lennie értéket teremteni. Példának azt hozta fel, hogy ha valaki vesz egy farmot, ez akkor is értéket teremt, ha betiltják a farmokkal való kereskedését. Ez a Bitcoin esetén szerinte nincs így.

Képtalálat a következőre: „bitcoin őrület”

A szakember szerint "szinte biztosan rossz vége lesz" a Bitcoin-őrületnek, hogy pontosan nem tudja megjósolni, hogy miért fog ez bekövetkezni. forrás:


Bitcoin készpénzre váltásából származó jövedelem is adóköteles!

A kriptovaluták 2017-ben robbantak be a köztudatba és nagy népszerűségre tettek szert. Magyarországon is egyre többen fektetnek Bitcoinba. Az adóbevallási határidő közeledtével aktuálissá válik a kérdés: hogyan kell adózni a kriptovaluták fiat-valutára, készpénzre váltása során keletkező nyereség után? A befektetési céllal vásárolt Bitcoin értékesítésből származó jövedelem ugyanis adóköteles.

Képtalálat a következőre: „adó”

"A személyi jövedelemadó törvény szerint adóköteles az a nyereség, amely a Bitcoin devizára/valutára történő átváltása során keletkezik. Az így szerzett jövedelem beszámít az összevont adóalapba, amely után a magányszemélynek 15% személyi jövedelemadót, továbbá 19,5% egészségügyi hozzájárulást, EHO-t kell fizetnie." forrás: https://mfor.hu/cikkek/befektetes/riado-a-bitcoin-keszpenzre-valtasabol-szarmazo-jovedelem-is-adokoteles.html
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése