keresés

2022. október 17., hétfő

Az Apple napjainkban 🍎

Manapság már megszokhattuk, hogy az Apple minden évben modern korunk technikai fejlettségéhez mérten egyre modernebb és a lehetőségek határát feszegetve szinte kimondva kimondatlanul a legjobb termékeket  próbálja a  világpiacra készíteni, versenytársait maga mögé szorítva. Vagy mégsem? Ezek közül néhányat,  a fogyasztók számára talán legismertebb termékeket fogjuk most megvizsgálni. Idén a Mac Stúdióval nyitotta az Apple piacát, és Szeptemberig az Iphonokkal és az IOS 16-os operációs rendszerrel zárta. A megannyi termék közül, a rendet fenntartva időrendi sorrendben fogjuk szemügyre venni a termékeket és kritikus szemmel megvizsgálni, hogy idén miket sikerült  fejleszteniük az Apple technikusainak.


Termékek


Mac Stúdió [2022.Március.09.]

"A Mac Studio egy új, korszakalkotó asztali Mac. Bődületes teljesítményt, új képességeket és rengeteg csatlakozási lehetőséget egyesít kompakt formában. Bármilyen teret stúdióvá alakíthatsz vele, ahol minden csak egy karnyújtásnyira van tőled. Kétféle chip, a bámulatosan gyors M1 Max vagy a személyi számítógépek történetének legerősebb chipje, a vadonatúj M1 Ultra közül választhatod ki, melyik hajtsa a gépedet." [Apple.com]

Hordozhatóság szempontjából, a legkompaktabb "asztali" számítógépnek mondhatjuk, mert kicsi, bivaly erős, és hordozható is. Az ára már kevésbé kecsegtető az "olcsóbb" M1 MAX-et csekély 1M-ért lehet megvásárolni, az M1 Ultrát  a duplájáért. A Teljesítménye magáért beszél, így nem részletezném. {Teljesítmény}

Iphone SE Gen 3 5G. [2022.Március.18.]

Ennek a kategóriának a kezdete 2016-ra  nyúlik vissza. Az első generációs Iphone SE az  Iphone 5S külsőjét kapta meg annak idején és a Iphone 6S A9-es processzorját. A 2020-ban megjelent 2. generációs SE az Iphone 8 külsőjét és a 2019-ben megjelent Iphone 11 13-mas Bionic processzorját kapta. 2022 írunk és az idén megjelent SE szintén az Iphone 8 külsőjét kapta meg, viszont a tavaly megjelent 13-mas széria A15-ös processzorával dobták a piacra a készüléket.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem újított  külsőre ebben a kategóriában az Apple, és  miért a korábbi,  modellek erős processzorait rakta a készülékekbe ?

Ennek a teljesen egyszerű oka az, hogy így az Apple-nek sokkal olcsóbb, mint megtervezni egy teljesen új házat és új processzort. Évek óta gyártják, és temérdek mennyiségben áll rendelkezésre, illetve más típusú  tocuh ID-s készülékház nem található az Apple háza táján. Más részről pedig  ott van alul az előbb említett, a sokak által kedvelt és megszokott touch ID, amivel sokkal könnyben feltudják oldani a telefont, mint egy face ID-val, akár egy asztalnál ülve, vagy korunkban esetleg maszkot viselve.

Meglátásom szerint 2022-ben még elfogadható, de már idejét múlt ez a kialakítású és dizájnú ház, mind előröl és hátul is. Elvárható lenne ha már 239 990-Ft ért kínálják, ( Aminek az áráért már Iphone 11-et is lehet venni),  hogy legalább legyen benne  egy széles látó kamera, szebb akár OLED kijelző, és hogy a kávák is vékonyabbak legyenek. Mellette szól, hogy millió számra kapható világ szerte a hozzá illő tok és fólia, ami a korábbi Iphone 8-as modellekre készültek. 

Összességében, nem váltotta meg a hozzá fűzött nagy reményeket, továbbra is az Iphone készülékek legolcsóbban kapható készüléke lesz, amit 2-3 évente  elküldenek egy kis ráncfelvarrásra, de ennek ellenére sok Iphone felhasználó számára még mindig az egyik legkedveltebb és megfizethetőbb készülék marad a továbbiakban is. Hogy kinek ajánlott megvásárolni? Nos azoknak akik 3-4 esetleg 5 éves Iphone-kat akarják lecserélni, vagy azoknak az Androidos embereknek akik szeretnének Apple-re váltani, de nem tudják megfizetni azt a horrorisztikus árat, amiért az Apple jelenleg  a magasabb kategóriájú készülékeit kínálja.

M2 MacBook Air/Pro [2022.Június.15.]

A MacBook Air & Pro lassan már több mint egy 2 évtizedre visszanyúló fejlődést történetet bemutató hordozható notebookja az Applenek. De nem fogjuk a sírból feltárni a régi történelmét, ne is kell olyan messzire mennünk egészen 2020. november 10-ig. Ugyan is ekkor adta ki az Apple a teljesen felújított újgenerációs M1 processzorral ellátott  M1 MacBook Air 2020-at és a M1 MacBook Pro 2020-at. Ezek a példányok voltak az elsők amik már nem  Intel processzorral rendelkeztek, hanem ARM alapú  saját fejlesztésű processzorokkal. Lássuk is miben fejlődtek az idei notebookok a 2020-as elődjükhöz képest:

Példának, az eredeti legkisebb kiadást veszem az összehasonlítás alapjának, így a 2020-as M1-es 13'3 Macbook Air-t és a 2022-es M2-es 13,6 Macbook Air-t, fogjuk megvizsgálni, hogy miben fejlődött vagy miben nem az elődjéhez képest.

Először is a külső: 0,48 mm-el vékonyabb lett, a tetején nagyobb lett az Apple logó, megváltozott a ház dizájnja, elhagyták ezt a rég megszokott ék alakú házat, ami a hátuljától vékonyodott az elejéig, és egy sokkal szabályosabb, vastagabb, laposabb, gyakorlatilag egy új Iphone 12 vagy 13-mas dizájnt adtak neki, így a szögletesség itt is megmutatta igazi arcát.100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült a ház. 2 db új színt is kapott, az éjfekete és a csillagfény szín személyében.

Kinyitott állapotban egyből szembe tűnő lesz, hogy vékonyabbak lettek a képernyő szélén a kávák, ezáltal a 13'3 col-ról 13'6 col-ra nőtt a képernyő mérete. De nemcsak a képernyő mérete hanem maga a magassága is 0.26 mm-el. Ami szintén feltűnhet , hogy lett egy kis úgynevezett "Bajusz" vagy notch a tetején , amit már az Iphone X óta megszokhattuk a telefon készülékeknél. Így lett ott egy külön menü sávunk, ami nem a rendes képernyőből  nem veszi el a helyet. Valamint a notchban egy 1080p-s FaceTime kamera is helyet cserért a régi 720p-sel. Szabad szemmel aki nap mint nap használ Macbook air-t, szinte ők fogják észre venni, hogy  képernyő 100 nittel világosabb lett, most már 500 nittre nőtt. 

Ha egy olyan személynek adjuk oda aki elsőnek fog ilyet a kezében nem biztos hogy észre fogja venni. Az elődjéhez képest az Apple liquid retina kijelzőre cserélte a normál retina kijelzőt, ez annyit tesz, hogy folyadékkristályokból áll a kijelző. A billentyűzet és a trackpad nagyjából megegyezik, bár egy kicsit nagyobb lett, és kaptunk touch ID-t, viszont a hangszórókat tovább fejlesztették a jobb hangzás érdekében. Átáltak a 4 hangszórós rendszerre, ami a billentyűzet mellett kapott helyet. Az M1-es Air modellhez képest a gép bal oldalára tettek egy új Magsafe foglalatot, ezáltal felszabadítva egy USB C-s helyet, ami már a M1-es prónál is volt korábban. Jobb oldalán találhatunk 2 db thunderbolt avagy USB 4 csatlakozót, amivel ugyan úgy tölthetjük mint korábban. Nem számottevő különbség, de az új M2-es Macbookon nem tüntették fel, hogy az egy Macbook Air. Ha jól megfigyeljük az előző modellhez képest,sehova nincs ráírva, hogy Macbook Air. (Kivételt képez ez alól, hogy a legalján, ahol senki nem látja, ott körülbelül 2-es betümérettel rá van írva, hogy honnan származik, és hogy milyen laptopot fogunk éppen a kezünkben.

Belsőre: 

Szinte mint az évről évre fel upgradelt Iphonok, itt is történtek nagyobb változások. Talán a legnagyobb, hogy az 5 nanométeres Processzort ebben a modellben már nem M1-nek hanem M2-nek hívják. De természetesen itt nem a név hanem sokkal inkább a teljesítmény számít, amiben úgy hiszem nem csalódtunk idén sem. Sőt  még mindig nem járunk az év vége fele, de az Apple ismét nagyobb robbantott.

Akkumulátor/Hardver/Chip/Tárhely

Maga akkumulátor az Apple leírása alapján nem változott, az előző M1-es Macbook 15 órát bírt, hozzá képest az M2-re szintúgy 15 órát ígérnek. Érzésem szerint a beépített 52,6 wattórás lítium-polimer akkumulátor vélhetően jobban bírja mint elődje a 49,9 wattórás. Ebből következik, hogy többet bír az aksi mint korábban és vélhetően nem 15 órát. De természetesen ez felhasználó használatától is függ. Ugyan úgy 8 magos CPU-val lehet kérni, ami itt is 4 nagy teljesítményű és 4 energia takarékos maggal rendelkezik. 7 helyett 8 vagy 10 magos GPU-val lehet rendelni, közel 1,5* gyorsabb az M1-es modelnél. A 16 magos Neural Engine  úgyan úgy pörög ebben a modellben mint az előzőben. Az alap 8 gb memóriát most már a 16 mellett 24-re bővíthetjük. A memória sávszélessége eléri mostmár a 100GB/s-ot. (Gyorsabb lett). Szinte az energiatakarékos aksinak köszönhetően ezzel a hardverrel egész nap tudunk dolgozni. Az alap modellt az M1-hez képest az M2-es Mac-nél most  256, és 512  Gb-os SSD-vel kérhetjük, és ugyan úgy mint az M1-nél bűvíthetjük 1-2 TB ( Terabyte).

A "Pro" és az Air közötti különbség a "Pro"-ság irányába.? Hát nem éri meg!

Ami miatt az M2 Pro, Pro elnevezést kapott az az, hogy megtudjuk különböztetni az  Air-től, valamint ami lényeges különbséget tesz a kettő között, hogy van benne aktív hűtés, illetve hardveresen gyorsabb mint az M2-es Air. 

Na de azért közelebbről:

tesztek alapján GPU 20  a CPU 30-35%-al gyorsabb lett mint a korábbi M1-es modell. Fentebb már kifejtettem, hogy mit tud az M2-es Air, és gyakorlatilag első rálátásra az Air sokkal inkább tűnik Pro-nak, mint a  Pro, mert több fejlesztés történt benne, de hardveresen a Pro továbbra is maga mögé szorítja az Air. Na de! Mind ezek ellenében a M1-es Pro-val szemben viszont elvérzik, mert itt az SSD-nek a működtető chipjei közül már csak 1-et tettek bele a 2 helyett. A különböző tesztek alapján ezáltal lassabb lett, mint elődje. Sajnos költség hatékonyság szempontjából kihagytak belőle 1db chipet. 

Ez abból a szempontból baj, hogy az alap modell esetében a memória nagyon kevés, mindösszesen 8 Gb. Abban az esettben, hogyha a rendszer kifogy az alap memóriából elkezdi memória tárolóként használni az SSD-t , és ha az SSD lassú akkor az az egész gép teljesítményét meghatározza. Lassabban indulnak el a programok stb. Mind ezek okán személy szerint jobban ajánlanám M1-es Pro-t mint az M2-eset annak aki szeretne ilyen gépet vásárolni.

Iphone 14.Pro [2022.Szeptember.07.]

Határtalanul Pro, mint az ára is!

Idén szokásokhoz mérten megérkezett az Iphone 14 család mind a 4 tagja. Aprócska változtatások történtek a telefonok méretét illetőleg. Eltűnt az Iphone mini család, meggyőződésem szerintem sajnos, mert megvoltak az előnyei, és a hátrányai is,  de  az eladási számok, + a vélemények azt mutatták, hogy érdemesebb lenne inkább egy nagyobb készüléket csinálni, amiben a nagyobb aksi a nyerő, a minivel ellentétben. Ezzel az volt a célja az Applenek, hogy kicsivel drágábban lehessen megvásárolni, mint a kezdő 14-et, viszont semmivel sem tudjon többet. A 14 Plus körülbelül 80-100E Ft felárral jár, és méretileg ugyan akkora mint a 14 Pro (amiről mindjárt szó lesz),  viszont cserébe, majdnem 1000 mAH-val többet kapunk mint a 14-ben. Ez esettben el lehet dönteni, hogy kinek mennyi bír el a pénztárcája, avagy megéri-e neki ennyivel többet fizetni, a 2,5 centivel, nagyobb kijelzőért és az  1000 mAH-val több aksiért.

Elgondolkodtató egy téma a két telefon hasonlósága és különbsége, de most lássuk, hogy mit is hozott az asztalra elénk az Apple, a Pro szériával idén!

Idén az Iphone notch-os szériájával  megtörtént mindaz amit a felhasználok az elmúlt évek folyamán vártak az Appeltől. Egy csipettel vastagabb lett, 12 helyett 48 Megapixeles és nagyobb szenzorú lett kamera, a készülék tetejétől elszakad notch, és ezáltal kialakult egy kisebb "dinamikus szigetecske", ami sok egyéb apróságot képes magában tárolni.

Na de bővebben:

Idén is egy nagyon szép letisztult 6,1 hüvelykes képátlójú, 2556 x 1179 képpontos felbontású, 460 ppi képpontsűrűségű teljes előlapot kitöltő OLED és Super Retina XDR‑kijelzős,  Ceramic Shieldel borított képernyőt, és 4 különböző színű (asztrofekete, ezüst, arany, mélylila) texturált matt borítású hátlapot, valamint rozsdamentes acéllal borított keretet kaptunk az Appletől. Alap 128 Gb-os tárhellyel lehet megvásárolni, de kérhetjük akár (256-512Gb,  és 1T) tárhellyel is.

Természetesen, új modellhez új chip is dukál. Idén ez a  A16 Bionic nevet kapta. Felesleges részletezni, Iphonokhoz mérten ("és...") a legerősebb jelenleg a piacon. Maga a készülék IP68-as Por-, csepp- és vízállóságú szabványt kapott. 

A Iphone 11 szériánál rengeteg mém készült a 3 lencséből álló kamera rendszerről, ami mára már elfogadottabbá vált mint annak idején. A nagy lencséjű fényképezőgépekből kiindulva a készölék gyártók egyre inkább próbálnak nagyobb lencséjű kamerát készíteni, hogy sokkal szebb legyen az elkészített fotó. Idén az Apple is a szokásokhoz híven ezt tette. Az első 48 mp-s fő kamera, 2. egy  12 megapixeles ultraszéles látószögű kamera, a 3. kamera egy 12 megapixeles kétszeres-háromszoros telefotós kamera lett. Az előlapon egy 12 mp-s TrueDepth  kamerával található, amivel élesebb és teltebb színű csoport­képeket és szelfiket készíthetünk. Az Apple ígéretét továbbítva a készülék akár egész nap is kibírja töltés nélkül, ami annyit jelent, hogy akár 20-25 órán át nem kell töltőre tennünk a telefont.

Apple watch 8 / Watch Ultra [2022.Szeptember.07.]

Idén nagyot robbantott az Apple a Apple watch ULTRA nevet kapó órával. Kiadták a sima Wacht 8-at is, de most az ULTRÁT fogjuk szemügyre venni.

Az Apple okosórák sorozatát áttekintve, még soha nem látott dizájnnal  adta idén piacra az Apple ezt az órát. Kicsit hasonlít  a képernyője már az új szériás Iphonokra, amiket sík  és vízszintes képernyő borít, valamint nincs lekerekítve az oldaluk. Ezzel még nem is lenne baj, hogy új dizájn mert vkinek bejöhet vkinek pedig nem. Na de! Tényleg megér mindez 420.000 Ft-ot? Derítsük ki.

"Megérkezett minden idők legmasszívabb és legsokoldalúbb Apple Watcha. Robusztus titántokkal, kétfrekvenciás precíziós GPS-szel, akár 36 órás üzemidővel, a mobilhálózati kapcsolat szabadságával és három speciális szíjjal a legkülönfélébb sportok legelszántabb rajongóinak."  Ezzel a szöveggel kezdi az Apple a saját oldalán a óra leírását, amiből tisztán kiderül, hogy nem feltétlenül , a mindennapi felhasználóknak készítették ezt az órát, hanem az extrém sportot űzőknek. Természetesen ezt figyelmen kívül hagyva számtalan külföldi és belföldi átlag felhasználó hordja azóta a kezén, amióta kijött,  miközben egy percnyit sem sportoltak azóta.
Megközelítőleg 5 centis tokkal érkezik az óra, ami akár 100 méterig is vízálló lehet, mindemelett IP6X  porállóságot is kínál nekünk. A 2000 nites fényereje biztosítja hogy egy kellemes napsütötte nyári napon is láthassuk, a képernyőt. Mivel nagyobb lett a kijelző így több részlet is elfér rajta, de a nagyobb tokban egy 2. hangszóró is elfért, hogy jobban halljuk, azt a személyt akivel éppen beszélünk. Elképesztő aki időt tudhat magának az óra, amivel rendes használatban akár 36 óráig, de alacsony töltöttségű módban 60 óráig is tudjuk használni. Számtalan különböző sporthoz kérhető hozzá megfelelő szíj. maga a készülék -22 és +55 fok között bírja a strapát. Aki búvár kiegészítőnek akarja használni, az tuti fog neki örülni, hogy megkapta a EN13319  búvárkiegészítőkre vonatkozó tanúsítványt ami nemzetközileg is elismert.

Összegezve, tényleg hozza az Apple azt a minőséget ebben az órában, amit hozni a kell, de még mindig nem vagyok benne biztos , hogy egy normál felhasználónak mint pl én, kellene ez az óra. Főleg, hogy ennyibe kerül, amiért, tudok venni hasonló áron 13-14 Pro telefont, vagy akár M1-es Macbookot. Egy átlag felhasználónak még mindig bőven elegendő egy Series 7 vagy annál alacsonyabb szériájú Apple okosóra szerintem. Az Amerikai és a hazai árfolyamot tekintve, mi magyarok elég rosszul járunk. Ha megnézzük, az amerikai árakat, akkor azt fogjuk látni az Apple oldalán hogy 800$, (mai árfolyamon: 2022.11.16. [1$=379Ft]=303200Ft) ami így olvasva barátinak tűnik. Na de miután felmegyünk a magyar Apple oldalára, már egyből kedvünket szegi, hogy itthon 420 E Forintba kerül ez az óra. Szóval jó meg minden tiszteletre méltó mérnöki munka áll mögötte, de szt nem ér meg  420 ezer forintot.

Air Pods pro Gen 2. [2022.Szeptember.07.]

Teljesen újra hangolták. Az őszi bejelentés áradatban megtalálhattuk az Air pods pro 2. generációját is. A mérnökök, tovább fejlesztették az aktív zajszűrést, és az adaptív átengedést. Ennek köszönhetően, 2x jobban szűri a hangokat mint az elődje. Az új H2-es chip  okosabb zaj­szűrést, kiváló három­dimenziós hangzást és hatékonyabb aksi­üzemidőt biztosít, teszi mindezt egyszerre. A fülhallgató szárján immáron tudjuk szabályozni a hangerőt, de a telefonunk segítségével személyre tudjuk szabni a térbeli hangzás funkcióit. Töltőtökkal együtt akár 30 nélküle pedig 6 óráig hallgathatunk bármit aktív zajszűréssel. IPX4-es vízállósága van a kicsikének. A hazai Applenél 125 ezer forintba kerül, amiért fájhat a szívünk, egy picikét, mert Amerikában szintén olcsóbb, de talán még ezért a pénzért is megéri, mert olyan kényelmet nyújt a hangzásban, hogy azt kár lenne kihagyni.

IOS 16 Operációs rendszer [2022.Szeptember.16.]

Azt már megszokhattuk, hogy az Apple minden évben új IOS operációs rendszert dob ki az apple készülékekre amit frissítésekkel lehet letölteni. Idén az IOS 16-ot frissíthettek a készülékekre a felhasználók. Na de lássuk  is, milyen újdonságokkal érkezett:

Újragondolták a zárolási képernyőt, új testre szabási funkcióval teljesen személyre szabhatjuk, akár egyéni betűtípusokat, vagy pl widgeteket állíthatunk be, a zárolási képernyőre. Mind emeltet nem csak 1 hanem több zárolási képernyőt is készíthetünk, amik között kedvünkre változtathatunk, hogy éppen melyiket szeretnénk használni. A zárolási képernyő az értesítéseket kibontott listaként, halmozott vagy rejtett nézetben a képernyő alján  jeleníteni meg most már. Az élő tevékenységekkel közvetlenül a zárolási képernyődön követhetjük nyomon az éppen zajló eseményeket, hogy ne maradjunk le semmiről. A nemrég elküldött üzeneteinket (imassage) mostantól átírhatjuk vagy akár teljesen vissza is vonhatjuk. És már megjelölhetjük olvasatlanként azokat az üzeneteket, amelyekre nem tudunk azonnal válaszolni, de később mégis szeretnénk. Ezek mellet a főbb funkciók mellett sok egyéb apró változás is történt, de ezek voltak a legkiemelkedőbbek.

 

Apple hírek a külföldi és hazai sajtóban napjainkban:

Augusztus:

AirTag bűnözők:

Számos esettben kaptak értesítést főleg amerikai állampolgárok, hogy követik őket. Ennek már keresik a módját, hogy legyőzzék az Apple legújabb biztonsági intézkedéseit. Illetve a törvényhozás is rajta van az ügyön. [GRID, US] ; 2022.08.01.

Szeptember:

Designer távozó az Appletől:

Három éve, Jony Ive távozása után Evans Hankey került az Apple design csapatának élére, és Alan Dye-jal együtt minden idejét azzal töltötte, hogy az Apple kütyük kinézetét felügyelje. Most azonban úgy tűnik, hogy elege lett ebből a feladatból. Persze nem egyik percről  a másikra fog kiválni az Apple-ből ugyanis Hankey még fél évig a vállalatnál marad, hogy lezárhassa a folyamatban lévő projektjeit és nyugodtan át tudja adni a stafétát utódjának. Ilyen magas pozícióban ez a felmondási határ  idő egyáltalán nem meglepő. 
[Bloomberg, US] ; 2022.09.23.

Október:

Lightnig cable end:

Az EU (ma) végérvényesen kinyírta a Lightning portot. Az uniós törvényhozás utolsó jogi procedúrája is lezárult, ezzel az egységes töltőszabványt előíró EU-direktíva pár héten belül hatályba léphet. A tagállamok várhatóan október 24-én adják meg a jóváhagyást, mielőtt a törvényt a parlament aláírná.  [BBC News, GB] ; 2022.10.04.

Apple szankciók feloldva (RU):

"Hétfőtől ismét letölthető az Apple-készülékekre a VKontakte és a Mail.Ru. Az internetes szolgáltatások tulajdonosai elleni szankciókat saját hatáskörében oldotta fel az amerikai technológiai vállalat."[hvg.hu, HU] ; [hvg.hu/Tech, HU] ; 2022.10.17.

Szinte senkinek nem kell az új Iphone 14 Plus modell:

Egészen az iPhone 14 széria megjelenése óta azt hallani, hogy az Apple elszámolta magát, és a nagy kijelzős iPhone 14 Plus senkinek sem kell, nincs rá kereslet ; a jelek szerint aki nem elégszik meg a legolcsóbb modellel, az már a drágább Pro verziót választja. A gyenge startot még erősebb visszaesés követhette, ugyanis az Apple gyakorlatilag leállította az iPhone 14 Plus gyártását, és átértékeli a keresleti viszonyokat.[The Information, US] ; 2022.10.18.

Az Apple inc. hírek napjainkban gazdasági szempontból:

November:

Cupertino, Kalifornia

Az Apple bejelentette a 4. negyedéves, naptári 3. negyedéves  eredményeit. Idén ősszel minden idők csúcsát érte el minden főbb termékkategóriában (Iphone, Mac stb) , mint eddig mindig.  "A vállalat szeptemberi negyedéves rekord bevételt ért el, 90,1 milliárd dollárt, ami 8 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, és a társaság hígított részesedésére jutó negyedéves nyereséget ért el. 1,29 dollár, 4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. " [Apple.com, US] ; 2022.10.27. ; [Szifon.com] ; 2022.11.01. ; [Apple.com , Pdf , US]-(kimutatások)


Ami világosan kirajzolódik, ezekből az ábrákból, hogy az Appelnek a legtöbb bevételét, majdnem a felét, még mindig az Iphone készülékek jelentik. 

"Az eredmények nyilvánosságra hozatala után a részvényárfolyam 6-7%-ot emelkedett, tehát a piac jól fogadta a számokat." 144,8 USD-ról 154,6 USD-re emelkedett, és azóta tartja magát 150 USD fölött.



Források,szövegközi,dokumentumok és egyéb hivatkozások:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése